Carlsberg надгражда завода си в Благоевград с инвестиция за 23

...
Carlsberg надгражда завода си в Благоевград с инвестиция за 23
Коментари Харесай

Вечерни новини: Carlsberg с ново производство в България; Нулев икономически растеж

Carlsberg надгражда завода си в Благоевград с инвестиция за 23 млн. лева
Водещият производител на бира в България Carlsberg ще надгради завода си в Благоевград с нова инвестиция за 23 млн. лева Компанията ще обособи постройка, оборудвана с най-модерни технологии, в съществуващата индустриална база в града. В нея ще бъде построена поточна линия за произвеждане на бира в кен опаковки от 0.5 л.
Българска народна банка занули упованията си за българската стопанска система
Централната банка на България ревизира фрапантно в посока надолу прогнозата си за българската стопанска система през идната година. Българска народна банка към този момент чака едвам 0.1% напредък през 2023 година, което е намаляване с 1.6 пункта по отношение на летния стопански разбор на институцията. За сметка на това централната банка увеличи упованията си за инфлацията в България, въпреки и минимално.
Лиз Тръс уволни английския министър на финансите
Британският министър председател Лиз Тръс е уволнила министъра на финансите Куаси Квартенг, заяви BBC в петък. Този ход идва малко преди тя публично да разгласи, че се отхвърля от част от неговия стопански пакет в опит да успокои пазарите и да овладее политическите разтърсвания, обхванали страната.
Правителството ще работи за реиндустриализация на България
Започва работа по основаването на капиталова карта за реиндустриализация на България, която ще е основана на добивани в страната първични материали. За това са се договорили министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и Българската минно-геоложка камара.
9000 изгубени години: Какво костват на България (не?)победимите пандемии
9 хиляди години живот в неработоспособност. Толкова време общо е изгубила българската стопанска система на всеки 100 хиляди души към 2019 година вследствие на влошено здравословно положение на част от дейното население. И то единствено по линия на тютюнопушеното, което обаче е едвам една от така наречените (не?)победими пандемии. А те, става известно, като се изключи че са директно свързани със здравната система, косвено движат, или по-скоро саботират, цялата стопанска система на една страна.
Русия заплаши още веднъж да спре износа на украинско зърно
Русия предизвести, че идващия път може да не съблюдава уговорките си по черноморската самодейност за зърно. Москва слага ултиматум –  да ѝ бъдат изпълнени избрани претенции, или още веднъж ще прекъсне износа от Украйна по предпазения маршрут, основан през юли от Организация на обединените нации с посредничеството на Турция.
Климатични деятели заляха със чорба „ Слънчогледите “ на Ван Гог
Протестиращи против изменението на климата заляха със чорба картината на Винсент ван Гог „ Слънчогледи “, изложена в Националната изложба в Лондон, причинявайки леки вреди на рамката. Видео, оповестено от акцията Just Stop Oil, която провежда митинги през последните две седмици в английската столица, демонстрира две дами, които хвърлят кутии доматена чорба Heinz върху картината – една от петте версии, изложени в музеи и галерии по света.
Мъск стопира да заплаща за интернета в Украйна
Откакто за първи път започнаха да идват в Украйна предходната пролет, сателитните интернет терминали Starlink станаха жизненоважен източник на връзка за украинската войска. Те разрешиха на бойците да поддържат връзка с разследващи дронове, предоставяйки скъпа информация в действително време за напредването на съветските войски и позволявайки насочването на удари, предава CNN.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР