БЗНС е възмутено от официалната консултация на Румен Радев с

...
БЗНС е възмутено от официалната консултация на Румен Радев с
Коментари Харесай

БЗНС: Изборите да не се провеждат под юмрука на Радев и автомата на Копейкин

Български земеделски народен съюз е възмутено от формалната консултация на Румен Радев с Костадин Костадинов – водач на антидемократичната партия „ Възраждане “, чието основаване по законно открития ред е сложено под подозрение, а Софийски градски съд даде ход на делото за изтриване на регистрацията ѝ.

Това е уронване на престижа на институцията и провокация към законния правов ред в страната, се споделя в позиция на партията,

Ето какво още гласи изказването:

„ Български земеделски народен съюз пита какви са сходните визии на Румен Радев и Костадин Костадинов за българската политика и общество? Вероятно ги сплотява проруската им роля в налагане на ползите на Кремъл в България, в Европейски Съюз и в НАТО.

Вижданията им по отношение на заплахата от пандемията при започване на годината също съвпадаха. Тогава и двамата обявиха обществено, че Ковид не е рисков. Р. Радев от вр. Шипка оспори противоепидемичните ограничения, а КК съобщи, че те са „ агитация за отклонение на вниманието и не са в полза на жителите “.

Допустимо ли е българският президент да се съветва за ориста и здравето на нацията с човек, чиято партия оповести обществено за своя основна цел излизането на България от НАТО и от Европейски Съюз и завръщането ѝ под съветски имперски надзор?

Какъв съвет чака Радев от КК по отношение на честността на изборите – от същия човек, който при последните национални избори пропагандираше принуждение над публицисти и очистване на политически съперници? (Не сме не запомнили рекламния избирателен клип на партия Възраждане, в който бяха разстрелвани хора.)

Въз основа на каква ценностна база Радев води публична консултация за парламентарните избори с злепоставен партиен водач, който се пробва да обезпечи съветската намеса в българската политика и институции и поради това носи прозвището „ Копейкин “?

Български земеделски народен съюз е смутен, че политически лидер с потвърдено антидемократична идеология и с лимитирано електорално въздействие може да спомогне за сформирането на мнението на българския президент – предназначен да съставлява единството и ползите на нацията.

С сходни срещи на публично равнище Румен Радев ерозира облика на България като пълновръстен член на Европейски Съюз и на НАТО.

Български земеделски народен съюз моли да не се позволява идващите избори да бъдат извършени под юмрука на Радев и под натиска на автомата на Копейкин!

Български земеделски народен съюз от дълго време сигнализира демократичната общност, че се организира засилена хибридна и открита проруска политика за интервенция в българския политически живот, целяща възобновяване на полезностите на оповестения за незаконен комунистически режим. В тази тактика интензивно се включва и Българска социалистическа партия, довела Радев на власт по съвет на стратезите на Кремъл.

Припомняме и последния абсурден акт по възобновяване на паметната плоча на комунистическите дейци, известни като Петимата от РМС, в столичния квартал „ Дианабад “ под егидата на аления кмет на регион „ Изгрев “.

Български земеделски народен съюз прави оценка този акт като безсъвестен опит за реабилитация на най-кървавия и тъмен интервал на комунистическия гнет, открил властта на Българска комунистическа партия в България по волята на Съюз на съветските социалистически републики.

Факт е, че президентът Радев комфортно премълча случая, по този начин както в никакъв случай не се поклони пред Мемориала на жертвите на комунизма.

Дали с сходни полезности Румен Радев може да подсигурява честните избори за български парламент, или по този начин поставя идеологическата основа на своя предстоящ партиен и властови план?

Български земеделски народен съюз приканва българските демократи и цялото общество да бъдат мощно сериозни към стила и практиките на Румен Радев в българската политика и изборния развой! “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР