Американска военна подводница, която прилича на гигантски метален скат и

...
Американска военна подводница, която прилича на гигантски метален скат и
Коментари Харесай

Огромната безпилотна американска подводница Manta Ray премина първите си морски тестове

Американска военна подводница, която наподобява на великански железен склон и сега се създава, мина първия си огромен тест в морето, написа Business Insider.

Безпилотният първообраз, подходящо наименуван Manta Ray, приключи " пълномащабно тестване във вода “ край крайбрежията на Южна Калифорния през февруари и март, разкри изследователското звено на Пентагона, Агенцията за напреднали проучвателен планове на защитата (DARPA) в изказване на сряда.

Manta Ray, издигнат от отбранителния реализатор Northrop Grumman, е безекипажна подвдница, вид дрон, която всъщност може да действа като торпедо или дребна подводница, само че може да служи и като мина.

Според DARPA, петгодишната стратегия Manta Ray се стреми да построи " нов клас UUV с дълга дълготрайност, с огромен обхват и с потребен товар “, които могат да работят в разнообразни морски среди по света. В реалност не се уточняваше по-подробно функционалността.

Тестовете по-рано тази година оцениха другите режими на задвижване и ръководство на Manta Ray - неговата плаваемост, витла и контролни повърхности - до момента в който е потънал в морето.

" Нашето сполучливо, пълномащабно тестване на Manta Ray удостоверява готовността на машината да премине към интервенции в действителния свят, откакто е бързо съединено на полето от модулни подсекции “, споделя в изказването Кайл Уорнер, програмен управител на DARPA за Manta Ray.

" Комбинацията от модулно превозване през страната, сглобяване на място и следващо разрастване показва първа по рода си дарба за извънредно огромен UUV “, добави той.

Съединени американски щати обаче не са единствените, които създават морски дронове; USV и UUV се употребяват за осъществяване на интервенции на фона на спорове в Червено и Черно море.

Украйна разчита в огромна степен на USV, с цел да нападна съветски военни кораби в Черно море. Киев беше много сполучлив с този несъразмерен жанр на война, против който Москва не съумя да се отбрани поредно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР