Бюти навици не се създават единствено, за да бъдете красиви

...
Бюти навици не се създават единствено, за да бъдете красиви
Коментари Харесай

Хигиенните бюти навици, за които понякога забравяме, а не трябва

Бюти привички не се основават само, с цел да бъдете красиви и да събирате погледите. Те са въпрос на хигиена, който значително дефинира и вашето положително здравословно положение. Всеки човек би трябвало да се грижи за себе си, да се поддържа, а спазването на добра персонална хигиена е грижа номер 1 за задачата. Има някои неща обаче, които не всеки прави или най-малко не толкоз постоянно. Това са бюти привички, за които от време на време забравяме, а не би трябвало.

Почистване с вода за уста – почистването на зъбите не се концентрира само върху четката и пастата за зъби. Водата за уста също би трябвало да е наложителна грижа. Почистете по този метод след измиване с паста за зъби. Така ще сте сигурни, че сте дезинфекцирали изцяло устата и се предпазили зъбите от бактерии. А и свежият мирис ще бъде налице!

Почистването на стъпалата и петите – несъмнено, че ги мие, когато си вземаме душ. Как обаче се грижите за тях по-късно? Има специфичните кремове за омекотяване на тази част от нашето тяло, която понася много, щом вървим всеки ден по разнообразни повърхности и с разнообразни обувки. Не се учудвайте в случай че имате загрубяла кожа на петите, а не ги мажете с хидратиращ крем. По-добре започнете незабавно. Този бюти табиет е изключително значим, в случай че спортувате или ходите пешком дълго време всеки ден. Погрижете се за стъпалата си преди да е станало прекомерно късно и преди да усетите дискомфорт и болежка там.

Почистване под ноктите – там се събира голямо количество нечистотия от всичко, до което се докоснем. Не е нужно единствено да измиете ръцете си, би трябвало да обърнете внимание и на зоната под ноктите, изключително в случай че имате дълъг маникюр. Може и да не видите мръсните частици, натрупали се там, само че тях ги има и би трябвало да отделяте време да почиствате усърдно това място. Има специфични четки за нокти, с които може да ги почиствате изцяло. Правете го на два-три дни със сапун, с цел да бъдете здрави.

Почистване на ушите – не го правете, единствено когато усетите дискомфорт или сърбеж. Добре е да вършиме разчистване на ушите на всеки три дни. Така няма да рискувате образуването на прекалено много ушна тиня и причиняването на зараза.

Почистване след вървене до тоалетна – поддържането на персонална хигиена включва и този табиет – вземането на душ, щом ходите по огромна потребност до тоалетна. Хартията оказва помощ до един стадий, само че за главно разчистване ви е необходим и душ. Правете това всякога и ще видите по какъв начин ще се почувства доста по-свежи и спокойни, а и ще се радвате на положително здраве.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР