Бюлетинът за убийственото настъпление на коронавирус срещу италианците от вчера

...
Бюлетинът за убийственото настъпление на коронавирус срещу италианците от вчера
Коментари Харесай

Шествието на смъртта в Италия е неудържимо! Налагат пълна забрана за...

Бюлетинът за убийственото нахлуване на ковид против италианците от през вчерашния ден бе още по-макабрен от нощес – 793 умряли за денонощие или съвсем с 20% повече от предходните двайсет и четири часа.

За същото време броят на инфектираните хора сред Алпите и Сицилия се е нараснал с 6 557 души, достигайки считаната за прекомерна даже за една скоростна зараза цифра от общо 53 578 лица, изумени от “Sars-CoV-2” от началото на нашествието му на Апенините преди месец.

В тази трагична обстановка единствената разтуха е, че броят на излекуваните за 24 часа е 943-ма, само че за жалост темпът на повишаване на броя на жертвите във войната с невидимя нечовечен съперник е по-висок с два пункта от този на оздравелите.

С други думи към този момент няма даже и оскъдни сигнали за поврат на печалната наклонност на все по-устойчиво повишаване както на броя на инфектираните италианци, по този начин и на тези, които са предали Богу дух, покосени от „ Ковид-19 “, написа в. Монитор.

Все по този начин ситуацията е най-трагична в Ломбардия , където умрелите през последното денонощие са 546 души при 793 за всички останали области, най-вече са и новите инфектирани. А жителите на заформилия се в последно време като епицентър на болестта град Бергамо през днешния ден станаха още веднъж очевидци на завчерашната сцена от филм на ужасите – ескорт от десетки военни камиони подкара за кремиране в други градове на повече от 100 ковчега с умряли хора.

Опасенията са, че епидемията ще стегне в смъртоносна хватка и административния център на Ломбардия Милано , където през последните часове броят на инфектираните и на предалите Богу дух пораства най-бързо. И с цел да не се случи това и наклонността да на стане необратима, губернаторът Атилио Фонтана разпореди от понеделник да бъдат затворени и всички клонове на банки, офиси на застрахователни компании, строителни площадки и други

Ще подвигат кепенци само супермаркетите и по-големите магазини за хранителни артикули, пред които през днешния ден се заформиха километрични опашки поради гаф на държавен служител. Ами бюрократът разгласи в петък следобяд, че през уикенда супермаркетите няма да работят и подплашените хора потеглиха да се запасяват.

В отрицателната ранглиста на областите с най-вече инфектирани хора на втора място е Емилия Романя – 6705 души; трета е Венето – 4617 души; четвърта е Пиемонт – 3752 души и така нататък, до момента в който в „ първенеца “ Ломбардия те са 25 515 души.

В региона Лацио с административен център столицата на страната Рим към този момент изумените от ковид са 1100 души, само че там през днешния ден бяха затворени два манастира, тъй като се оказа, че служещите в тях шейсетина монахини са инфектирани до една. Свидетелство за възходящата неудържимо заплаха стана привикването довечера от премиера Джузепе Конте на водещите индустриалци и синдикалисти, които би трябвало да решат дружно с него дали от понеделник да не бъдат затворени и индустриалните предприятия в страната.

Днес пък стана ясно, че италианският район Ломбардия вкарва по-строги ограничения в опит да се оправи с разпространяването на ковид, съобщи Военновъздушни сили.

Съгласно новите правила, оповестени късно в събота вечер, спортът и физическата интензивност на открито, даже поотделно, са неразрешени за всички жители. Използването на вендинг машини е неразрешено.

Ломбардия е най-засегнатият район в страната с 3 095 смъртни случая.

По-рестриктивните ограничения бяха оповестени персонално от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР