Бюджетната комисия в парламента изслушва кандидатите за управител на БНБ.

...
Бюджетната комисия в парламента изслушва кандидатите за управител на БНБ.
Коментари Харесай

Девет на осем - едва допуснаха до изслушване кандидата на ПП за шеф на БНБ |

Бюджетната комисия в Народното събрание изслушва претендентите за шеф на Българска народна банка. Претендентите за поста са двама - председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” Андрей Гюров и шефът на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански от „ ИТН ”. 

И двамата претенденти са представители на партии от ръководещата коалиция, което сътвори напрежение измежду държавното болшинство.

Засега претендентът на „ Продължаваме промяната ” Андрей Гюров с изключение на на личната си ПГ има поддръжка от страна на Българска социалистическа партия и " Демократична България ", само че не е ясно по какъв начин ще гласоподават депутатите от опозицията. В случай че ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " поддържат Каримански, надпреварата за мястото на гуверньор на централната банка ще е повече от оспорвано.

Началото на съвещанието на бюджетната комисия стартира с спор дали претендентът на Политическа партия дава отговор на формалното условие на квалификационните условия за магистърска степен на обучение за заемане на поста.

Андрей Гюров е показал тапия за лекар по стопанска система от Виенския университет, само че не и уверение за магистър, което " тормози " депутатите от Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Който е лекар, се смята, че има и магистърска степен ", изясни председателстващият съвещанието проф. Румен Гечев. 

За допускане до чуване на визията на Андрей Гюров гласоподаваха 9 депутати, нямаше  " срещу ", само че цели 8 членове на бюджетната комисия се въздържаха. Любомир Каримански бе позволен със 17 гласа " за ", без " срещу " и " въздържали се ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР