Бюджетите през последните години и най-вече този за 2024 г.

...
Бюджетите през последните години и най-вече този за 2024 г.
Коментари Харесай

ГАВРА: 1,33 лв. е увеличението на хората с увреждания до 70%. Пенсионерите по болест – с 11,11 лв. повече

Бюджетите през последните години и най-много този за 2024 година убиват хората с увреждания. Затова предходната есен по време на разглеждането на финансите на страната бяхме подготвени да стигнем до крайни дейности – майки желаеха оставят децата си на грижите на народните представители.
Толкова години не схванаха какво значи дете с голям брой увреждания – то остарява, без да може да се храни единствено, без да може да се изправя от количката… Иначе в този момент с 400 милиона се усилва бюджета на общественото министерство, само че тези пари не са за хората с увреждания. Това съобщи пред Lupa.bg Вера Иванова, ръководител на „ Системата ни убива ”.
„ Дано ръководещите се осъзнаят в точния момент, другояче за Коледа ще им предоставим от нашите деца. Реално нарастване на финансовата поддръжка ще има единствено за децата под 18 години. Така тези над 18, които са с по-големи потребности и разноски, ще бъдат подкрепени с над 20 пъти по-малко нарастване. На 18 години уврежданията не изчезват, утежняват се. И ние до ден-днешен не намираме пояснение на това разделяне и не разбираме, по какъв начин по този начин потребностите им понижават в деня на навършване на 18, а действително положението им се утежнява с придвижване на възрастта. Говорим за хора в безпомощно положение, на памперси, които на 18 години не прохождат, не проговарят и не стартират да се хранят независимо “, изясни Иванова.
Ето парите в Бюджет 2024 за инвалидите:
СТЕПЕН НА УВРЕЖДАНИЯ
Под 18 год.
2023 година 2024 година
От 50 до 71%: 350 лева 450 лева
Увеличение 100 лева
От 71 до 90%: 450лв. 570 лева
Увеличение 120 лева
От 90 до 100%: 930 лева 1180 лева
Увеличение 250 лева
 Над 18 год.
2023 година 2024 година
От 50 до 71%: 35,25 лева 36,61 лева
Увеличение 1,33 лева
От 71 до 90%: 75,60 лева 78,45 лева
Увеличение 2,85 лева
Увеличение на финансовата поддръжка при лица над 18 год. с над 90% ТЕЛК заради общо заболяване е 5,70 лева
„ Увеличението на парите на хората със обществена пенсия е 11,11 лева Дали има живот обаче под линията на беднотия? Който гласоподава за това, би трябвало да ни даде директива по какъв начин се оцелява с 307 лева или с 220 лева по-малка от линията на беднотия. Хората с увреждания на обществена пенсия, които нямат физическа опция да ровят в кофите, би следвало да получават пенсия, достигаща ниво над линията на беднотия и че не би трябвало да съществуват пенсии под тази сериозна линия ”, разяснява Иванова.
В Народното събрание сега се работи върху закон, посредством който народните представители от ПП/ДБ желаят да лишават правото на родителите и роднините на хора с увреждания да бъдат техни настойници и да ги съставляват.
„ Лишават ги и от опцията да дефинират наставнически съвет, който да се грижи за ползите на децата им след тяхната гибел. Това право се дава на представители на Неправителствени организации. Създадена е комисия в Народно събрание с ръководител Деница Сачева. Ясно беше, че рано или късно мошеници ще се сетят за опциите, което ще им се отворят с унищожаване на запрещението.
Човекът под забраняване е елементарно манипулируем и може да бъде уверен да постави автограф на всички места, даже и под личната си смъртна присъда. А, най-често документът, който ще подпише е тъкмо това. За негативно време ще му вземат парцелите, оставени от родителите му и ще го пратят на улицата. Това, че ще почине там в апетит и бедност е без всякакво значение за такива хора и техните НПО-та. Един от нашите параолимпийци умря на улицата ограбен и пренебрегнат. Може да накараш подобен човек да подпише показания от всевъзможен жанр, тип и цел в съда или да „ изтегли “ бърз заем, който ще го загроби. Можеш да го накараш да си даде органите или върху него да изпитват нови фармацевтични препарати. Всичко можеш да го накараш ”, безапелационна е Вера Иванова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР