Бюджетен дефицит от 3% е напълно постижима цел, но е

...
Бюджетен дефицит от 3% е напълно постижима цел, но е
Коментари Харесай

Владимир Сиркаров: Бюджетен дефицит от 3% е напълно постижим

Бюджетен недостиг от 3% е изцяло постижима цел, само че е въпрос на политическа воля и би трябвало да се случи. Това съобщи в ефира на БТВ икономистът Владимир Сиркаров. Според него обаче при висока инфлация не трабява да се приказва за дефицити.

По мотив въвеждането на еврото у нас, Сиркаров сподели, че механически е допустимо да влезем в еврозоната през 2025 година, само че остава черноглед по тематиката.

„ Нашият път е натам и би трябвало да вършим нашата работа “, добави Владимир Сиркаров.

Антикризисните ограничения, съгласно Сиркаров, би трябвало към този момент да отпаднат. Голяма част от предишния бюджет отишъл за антикризисни ограничения, само че те към този момент били отминали, изясни икономистът.

„ Тези ограничения би трябвало да се отдръпват, с цел да има опция да се реши сегашната рецесия с инфлацията. Въпросът е и политиците да вземат решение, само че икономическата логичност е, че не може да даваш пари за рецесии, които са отминали “, безапелационен бе той.

А за нарастването на заплати в избрани браншове, Сиркаров изясни, че би трябвало да има, само че за тези, които предходната година не са получили такова.

Етикети: бюджетдефицитполитици

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР