Бюджетът за нощувките на вип гостите за Българското председателството е

...
Бюджетът за нощувките на вип гостите за Българското председателството е
Коментари Харесай

Даваме 400 000 лв. за нощувки на вип гостите за председателството

Бюджетът за нощувките на вип гостите за Българското председателството е малко над 400 000 лева Това сподели пред публицисти министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова.
Министър Павлова разясни, че общо нощувките за председателството са над 32 000 , като 2000 от тях са за вип посетители. По думите й общо 22 хотела са декларирали подготвеност и партньорство.
„ Тези хотели са 3, 4 и 5 звезди. Минималните условия са първо хотелите да са формалната категоризация, въведена в страната и поддържана в Министерство на туризма. Трябва да са най-малко 3 до 5 звезди надлежно като разположение. Да имат добра локация. Тук не вършим разграничения, тъй като имаме положителни хотели към Летище „ София “. Само за вип гостите имахме ограничаване от позиция на звезди и локация. За вип гостите трябваше да са 4 или 5 звезди и на разстояние 2 км от двете съществени здания на председателството. За останалите, защото ние не ги плащаме, не предплащаме, а единствено предлагаме, за тях сме по-гъвкави, могат да са в по-голяма раздалеченост “, добави министър Павлова.
Павлова разяснява, че извънредно огромен брой нощувки ще бъдат осъществени на територията на София. „ Притеснението, което имахме и го виждаме към този момент на процедура, е по какъв начин тъкмо ще успеем да посрещнем тези посетители , заради две аргументи. От една страна значим миг, който държа да споделя е, че ние не заплащаме като страна хазаин, нощувките на нашите посетители. Изключая вип делегатите “, сподели Павлова. По думите й останалите идват за своя сметка. Тя разясни, че Министерството би трябвало да предложи хотелите, съобщи Фокус.
„ Мога да потвърдя две неща. Към днешна дата след открита социална поръчка за избор на хотели на нашите вип посетители имаме определен хотел, кого да ги обслужва “, съобщи Павлова.
По думите й за останалите делегати се водят диалози и има получена противоположна връзка и поръчки от 21 хотела в София, които ще бъдат предложени като хотели на председателството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР