Бюджетът върви изключително добре като изпълнение, няма нужда от актуализация.

...
Бюджетът върви изключително добре като изпълнение, няма нужда от актуализация.
Коментари Харесай

Заместник-председателят на бюджетна комисия: Имаме осветляване на бизнеса

Бюджетът върви извънредно добре като осъществяване, няма потребност от актуализация. Българският бизнес е станал много по-съзнателен, приходите от налози бележат растеж, имаме осветляване, а това се дължи и на положителната работа на приходни организации, има растеж над 14% над осигурителните вноски. Това съобщи в " Още от деня " Диана Йорданова, зам.-председател на бюджетната комисия. " Имаме задоволително добър фискален запас - 11.6 милиарда лева Показателите са положителни и всичко това демонстрира, че освен,че няма потребност от актуализация, само че и ще вървим към уравновесен бюджет.

Диана Йорданова - зам.-председател на бюджетната комисия: Стандартът е наша цел, освен в този мандат, само че и в предходните два. Като финансист аз имам вяра единствено на цифрите, а те са красноречиви. От началото на година имаме 11% растеж на приходите. Ако създадем по-дълъг разбор, в последните години има два пъти нарастване на Брутният вътрешен продукт, а минималната работна заплата е скочила над 3 пъти, което значи, че цялата макроикономическа непоклатимост, за която сме се стремили, най-сетне стартира да се усеща от всеки един човек.
В студиото на Българска национална телевизия зам.председателят на бюджетната комисия съобщи, че във ВИК бранша за замяна на ВИК инфраструктура имат едно голямо предизвикателство новите ВИК асоциации да разходват и по думите ѝ ние да почувстваме усъвършенстване в метода си на живот с към 1 милиарда и половина лв..

Диана Йорданова сподели още, че с изключение на обществен резултат програмата за енергийна успеваемост, обезпечава работа на стотици компании.
Диана Йорданова - зам.-председател на бюджетната комисия: Тези компании наемат не един и двама хора. Това е с наше финансиране, не европейска стратегия, което обаче има необикновен резултат, не на вятъра приказваме за 5% безработица.
Относно понижаване на хората в администрацията тя сподели, че промяната, която следва, е стъпка в вярната посока и на тези хора ще бъде препоръчана преквалификация на терен. По тематиката за пенсиите зам.председателят сподели, че вървим в вярната посока съгласно изследването на Алфа рисърч.

 "Алфа Рисърч ": Правителството резервира позитивната си оценка съвсем без смяна
Външната политика, икономическото раздвижване и възобновяване на инфраструктурата поддържат заема на доверие към държавното управление, а неналичието на резул...

Йорданова добави, че с изключение на второто нарастване на минималните пенсии, което следва на 1 октомври, останалите също ще претърпят нарастване. " За идната година това, което все още бюджетът има опция да даде, ще бъде два пъти повече от така наречен швейцарско предписание. "

По тематиката за туризма Йорданова изрази несъгласието си с внасяме на фрагменти извън.
Диана Йорданова - зам.-председател на бюджетната комисия: Имаме задоволително готови младежи. Най-накрая бизнесът би трябвало да разбере, че,ако желае,качествена работна ръка, би трябвало да стартира да заплаща съответно, т.е да стартира поетапно нарастване на работните заплати.
Тя сподели, че не на вятъра следва промяна при инвалидните пенсии и работна група заседава съществено в тази посока.
Диана Йорданова - зам.-председател на бюджетната комисия: Ресурсът,който страната отделя, е към 1.8 милиарда лв.. Използва се потвърден европейски опит, тъй като не е обикновено хора с трайна неработоспособност да се постанова да се явяват няколко пъти в година на ТЕЛК комисии и не е обикновено цели села да бъда с инвалидни пенсии от напълно мънички деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР