Бюджетът трябва да е устойчив - при това условие може

...
Бюджетът трябва да е устойчив - при това условие може
Коментари Харесай

Денков обнадежден за ръст на доходите всяка година

Бюджетът би трябвало да е резистентен - освен това изискване може да има ръст на доходите всяка година. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

Той и министърът на финансите Асен Василев разискаха с управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа " подготовката на рамката на държавния бюджет за 2024 г. и политиката на държавното управление по приходите.

Министерството на финансите се ангажира да даде на синдикатите подробни разбори, въз основа на които обществените сътрудници да изработят своите мнения по тематиката.

Относно макрорамката финансовият министър уточни, че държавното управление има намерение да се придържа към недостиг под 3%. Продължават интензивно диалозите с обособените министерства във връзка с разходната част на бюджета, като постигането на съответни резултати ще бъде основно при определянето на финансиране.

Отбелязва се, че ръстът на приходите ще изпревари инфлацията. Към момента се създава политиката по приходите в обществения бранш, тъй че тя да се осъществя въз основа на действителни измерители и да се преодолеят несъответствията.

Премиерът увери, че изчисленията се вършат деликатно. Той уточни, че задачата са високи приходи и обучение.

Според него принципът на " евтината работна ръка ", следван години наред, не работи за развиването на икономиката и не стимулира хората.

Като значими предпоставки за икономическо развиване Денков открои и нуждата от политическа непоклатимост в страната, привличане на съществени вложения, непоносимост към корупцията и правосъдна промяна.

Премиерът увери, че държавното управление ще предложи разходване на обществените средства по допустимо най-ефективния метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР