“Бюджетът ще е с под 3% дефицит. Можем да влезем

...
“Бюджетът ще е с под 3% дефицит. Можем да влезем
Коментари Харесай

Кирил Петков: Промяната се случва - Шенген и Еврозоната ни очакват

“Бюджетът ще е с под 3% недостиг. Можем да влезем в Еврозоната през 2025 година Очакваме да бъдем признати като пълноправни членове в Шенген. Промяната се случва ".

Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в Народното събрание. Днес е първият работен ден на депутатите в новата година.

“Осигурихме финансиране за планове из цялата страна, които да усъвършенстват живота на жителите във всички общини в България. Прогнозният бюджетен недостиг за 2024 година е доста по-малък от 3%, това ще ни даде късмет да влезем в Еврозоната през 2025г. Главният прокурор към този момент е следен, основите за правосъдната промяна са положени ”, посочи Петков.

По мотив идната лидерска среща в Народното събрание Кирил Петков акцентира, че е доста е значимо да се направи по този начин, че да имаме едни демократични и ефикасно работещи регулатори.

" Знаете, че смяната стига най-бавно до местата, където няма непосредствено въздействие на изборите. Мястото, където най-трайно се е затаила неналичието на смяна е в правосъдната власт. Регулатори, правосъдна власт, желаеме да забележим по какъв начин ще се осъществя бюджета ", разяснява съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

" Очаквам да отворим новия парламентарен сезон с верните послания освен за депутатите, а за всички български жители. Да кажем кой какви цели има за годината, това се надявам да се случи в зала ", сподели още Петков пред Българска национална телевизия.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че желаят отворен развой и занапред ще се дискутира кой ще застане отпред на Народното събрание след ротацията.

Петков не разкри кой ще застане на мястото на Росен Желязков отпред на Народно събрание.

Първото съвещание на Народното събрание стартира с минута безмълвие паметта в памет на двамата духовници, които починаха през последните дни.

Депутатът от " Възраждане " Стоян Таслаков предложи да бъде отдадена респект към напусналия материалния свят на 27 декември отец Боян Саръев. А неговият сътрудник от Движение за права и свободи Йордан Цонев предложи минутата безмълвие да бъде и за Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, който ни напусна на 9 януари. Но не помниха да почетат героя от Украйна - Светослав Славков, българският доброволец, умрял на бойното поле в борба с съветския окупатор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР