Бюджетът е напрегнат и не е сигурно, че ще бъде

...
Бюджетът е напрегнат и не е сигурно, че ще бъде
Коментари Харесай

Велев: Не е сигурно, че бюджетът на Асен Василев ще бъде изпълнен

" Бюджетът е под напрежение и не е несъмнено, че ще бъде изпълнен. Нямаме средносрочна консолидация. Една от главните аргументи е несъразмерният растеж на обществените разноски, който изпреварва инфлацията ". Това съобщи пред NOVA NEWS Васил Велев – ръководител на АИКБ.

По думите му извънредно неефективно и несоциално е раздаването на пари без подоходен критерии и без ценз.   " Минимална пенсия не би трябвало да има въобще. Прагът на беднотия би трябвало да се надвишава със обществени помощи след рентабилен и веществен тест. При нас изкуствено се повдигна прага на пенсиите, само че без веществен принос. Хора, които са работили, получават като тези, които не са работили ", изясни той.

Василев засегна даже нарасналите училищен заплати – " много време към този момент имат повече заплати, а знанията понижават ".

По думите му имаме промишлена дефлация – " цените на производителите падат. Това ще форсира и спадането на цените на дребно ", изясни Василев.

Той съобщи, че поддържат по-ниска данъчна ставка единствено за книгите - " заради всеобщото оглупяване е належащо да се подтиква четенето ".

Велев е срещу ниските сметки да се заплащат по банков път поради високите такси. " Много от получаващите дял, нямат банкови сметки. Те получават парите си по пощата. Какъв проблем се взема решение с това ", запита Велев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР