Бюджет 2020 е добре балансиран. Това заяви финансовият министър Владислав

...
Бюджет 2020 е добре балансиран. Това заяви финансовият министър Владислав
Коментари Харесай

Горанов за Бюджет 2020: Повече пари ще има за образование, здравеопазване и инфраструктура

Бюджет 2020 е добре уравновесен. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на взаимно съвещание на три комисии в Народното събрание – бюджетна, обществена и здравна, на което се разисква финансовата рамка за идната година, представен от БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

По думите на отрасловия министър измежду набелязаните цели в Бюджет 2020 са нарастване на разноските за приблизително обучение, удвояване на учителските заплати, инфраструктура с фокус в Северна България, нарастване на разноските за защита.
Правителството одобри бюджета за 2020 година Предвижда се приходите да порастват
„ Това са цели, които имат потребност от дълготрайна тактика, с цел да бъдат реализирани. Ако липсват основни изненади в бюджета за мен е добра вест “, сподели Горанов.

Снимка: БГНЕС

Запитан дали се планува нарастване на пенсиите, Горанов отговори, че това може да стане факт, единствено когато набъбнат приходите на работещите.
Реалистичен ли е Бюджет 2020?
„ Никаква друга формула не е работеща, другото е краткосрочно решени, граничещо с популизъм. Защото, това значи дестабилизиране на пенсионната система в кратковременен интервал и образуване на нови големи отговорности за страната “, уточни финансовият министър.

Снимка: БГНЕС

Подобряване на изискванията в Спешната помощ, диагностиката и профилактиката са главните цели на опазването на здравето, заложени в Бюджет 2020. Това съобщи по време на взаимното съвещание отрасловият министър Кирил Ананиев.
Здравната каса следващата година: 4,74 милиарда лева доходи, 4,74 милиарда лева разноски Кабинетът одобри проектобюджета на НЗОК, касата ще разполага с близо 400 млн. лева повече
Здравният министър регистрира, че с бюджета на министерството за идната година ще бъдат заделени повече средства за поправки на лечебници в труднодостъпни региони и за нарастване на заплатите на чиновниците в системата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР