Бялата мечка, която се появи край село в Камчатка на

...
Бялата мечка, която се появи край село в Камчатка на
Коментари Харесай

Върнаха в естествения й хабитат бялата мечка, която се изгуби в Камчатка

Бялата мечка, която се появи край село в Камчатка на 700 км от нормалния си хабитат, беше върната "у дома " с хеликоптер, заяви в. "Дейли мейл ".

Спасителната интервенция от Камчатка до Чукотка беше проведена от съветското министерство на изключителните обстановки. Преди полета мечката беше упоена, само че във въздуха се разсъни. За благополучие остана спокойна, без да клати контейнера.

Когато беше пусната от клетката, мечката в началото се поколеба, само че по-късно се затича. "Дори не се обърна за сбогом ", сподели един от спасителите.

Мечката, наречена от местите хора Умка, се появи в съветско село Тиличики предходната седмица, най-вероятно откакто е дрифтирала върху лед. Тя отиде до полицейското ръководство, "сякаш търсеше помощ ".

Условията в Камчатка са доста несъответствуващи за тези хищници - там е прекомерно топло и храната не е типичната за тях. Въпреки заплахата, селяните я харесаха и й даваха риба и бонбони. Ветеринарният обзор сподели, че е в положително положение.

Подобни отклонения нормално значат гибел за объркалите се животни. "Тази мечка беше задоволително интелигентна, с цел да отиде в полицейското ръководство " - сподели локален човек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР