Бяха събрани почти 5 милиона австралийски долара (3.5 милиона американски)

...
Бяха събрани почти 5 милиона австралийски долара (3.5 милиона американски)
Коментари Харесай

Благотворителен турнир по тенис в Мелбърн събра 3.5 милиона долара

Бяха събрани съвсем 5 милиона австралийски $ (3.5 милиона американски) от мини шампионата по тенис, извършен на " Род Лейвър Арина " в Мелбърн. Надпреварата беше с благотворителен темперамент и набираше средства за жертвите от пожарите в Австралия.

На финала Роджър Федерер (Швейцария) победи локалния любим Ник Кириос със 7-6(6). Двубоите се играха в по един сет.

Огнената буря се разпростря върху общо 10.3 милиона хектара от континента в южното полукълбо. Пожарите лишиха живота на 28 души, убиха милиони животни и унищожиха над хиляда къщи, множеството от тях в щатите Нов Южен Уелс и Виктория. Двубоят сред Федерер и Кириос беше следен от повече от 15 хиляди фенове.
 Спекулациите към Григор Димитров и Мария Шарапова не престават с всичка мощ
Спекулациите към Григор Димитров и Мария Шарапова не престават с всичка мощ

Двамата бяха дружно повече от три години

Димната завеса от продължаващите пожари докара до пренасрочване на мачове в първите два дни от квалификациите за Australian Open, закъснение на програмата с няколко часа и недоволства от тенисистите за качеството на въздуха.

В благотворителната акция взеха присъединяване още Рафаел Надал, Серина Уилямс, Каролине Возняцки и Александър Зверев. На няколко пъти доброволци от пожарната бяха поканени на корта да играят против звездите. Усилията за набиране на средства ще продължи и по време на Australian Open, който стартира в понеделник.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР