Бяха обсъдени въпросите за икономиката, туризма и инфраструктурата в крайдунавския

...
Бяха обсъдени въпросите за икономиката, туризма и инфраструктурата в крайдунавския
Коментари Харесай

Пенчо Милков представи бизнес потенциала на Русе пред посланика на Япония Нарахира Хироши

Бяха разисквани въпросите за стопанската система, туризма и инфраструктурата в крайдунавския град и района

Извънредният и пълномощен дипломат на Япония в България Н. Пр. Нарахира Хироши бе през днешния ден на работно посещаване в Русе. Той бе съпроводен от Кей Танеда, първи секретар по икономическите въпроси в посолството.

В диалог с кмета Пенчо Милков и неговите заместници бяха разисквани въпросите за стопанската система, туризма и инфраструктурата в Русе и района. Посланик Хироши показа, че доста от японците са осведомени с главните български благосъстояния, само че е останал прелестно сюрпризиран, пристигайки в България през 2020 година, оповестиха от Община Русе.

„ Страната ви разполага с красива природа, богата история от древността и мисля, че българите могат да се гордеят доста, както с нея, по този начин и с отличната си селскостопанска продукция “, показа той. Според Н. Пр. Хироши България дава отлични човешки запаси и благоприятни условия за развиване на стартъпи. Той поздрави кмета за въвеждането на образования по роботика във всички детски градини в общината.

 „ В Индустриалния парк на Русе до няколко месеца би трябвало да проработи обучителен център за фрагменти въз основа на Меморандума ни за съдействие с Тракия индустриална зона. С управлението ѝ поддържаме непосредствен контакт и възприемаме управнически модели от тях, защото тя е най-успешният образец за публично-частно партньорство в Южна България “, сподели Пенчо Милков.

Сред главните преимущества за развиване на бизнес в Русе и района са географското местонахождение и близостта с румънската столица Букурещ, Русенският университет като учебен център за целия Дунавския район и въвеждането на редица ограничения за бистрота, които общинското управление ползва след инициирани от него срещи и рекомендации на 4 от най-големите антикорупционни организации в света.

Японският дипломат сложи въпроса и за построяването на втори мост сред България и Румъния до Русе и финансирането, с което той би се осъществил. Милков показа, че текстът на съглашението, с което двете страни се съгласяват да работят за трети мост, към момента не е обществен. Двамата с Хироши се съгласиха, че огромният план е от сериозна значимост за България и реализирането му не търпи отсрочване.

Обсъдена бе и нуждата от основаването и налагането на национални туристически направления от страна на туристическото министерство, в границите на които обособените общини взаимно с бизнеса да обезпечат обособените туристически артикули.

В края на срещата кметът изрази подготвеност да работи за задълбочаването на двустранните връзки сред България и Япония. През май се чака бизнес делегация да дойде в града ни от Осака, а Милков насочи предложение и за организирането на бизнес среща с настоящите компании в региона, в която да вземе присъединяване самият дипломат и представители на Българо-Японския стопански съвет на Констанца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР