„Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва

...
„Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва
Коментари Харесай

Година след смъртоносната катастрофа с Местан още няма... ВИДЕО

„ Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва в рев. Това е майката на 6-месечната Еджрин, която почина при тежката автомобилна злополука край Загорско, написа 24rodopi.com .

„ Защо не починах аз? Аз съм на 10 години и видях доста, а сестричката ми бе единствено на 6 месеца и нищо не видя от живота”-тези страховити думи пък произнася братчето на Еджрин.

Една година измина от злополуката, лишила живота на бебето край Загорско. Инцидентът край село Загорско, при който се блъснаха колите на Лютви Местан и семейство Ахмед.

Една година по-късно към момента не са подготвени резултатите от новоназначената сложна автотехническа експертиза по случая.
Припомняме, че тежката злополука със починало дете стана на 14 април м.г. Срокът на следствието бе за следващ път продължен с два месеца.

Произшествието стана на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в придвижването по основния интернационален път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал конфликт с „ БМВ “, движещо се от Кърджали по посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “.

При жестокото автомеле „ БВМ “-то излетя от основния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При случая почина 6-месечната Еджрин, която пътувала със фамилията си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му.

Зад кормилото е бил бащата Юсеин Ахмед.

В продължение на месеци Местан бе единствен упрекнат за случая, като изказванието е, че не е спрял на знак „ Стоп “. От прокуратурата обаче ще изправят пред съда и бащата на починалото дете, който е бил зад кормилото на другия автомобил.

Обвинението против Юсеин Ахмед е за съпричиняване на гибелта на детето. Спрямо него бе наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 2000 лв.. След обжалването, съдът понижи гаранцията на 1000 лв..

Адвокатът на пострадалото семейство уточни, че семейството на починалото детенце желае час по-скоро делото да влезе в съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР