Бях много изненадан, но заварих готов проект и доста напреднала

...
Бях много изненадан, но заварих готов проект и доста напреднала
Коментари Харесай

Караджов: Заварих проект за тесен тунел под Шипка, с по една лента в посока

Бях доста сюрпризиран, само че заварих подготвен план и много напреднала процедура по създаване на тунела под Шипка с по една лента за придвижване в посока. Това съобщи при представянето на екипа и целите си вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов, представен от „ 24 часа “.

Според него интензивността на придвижването в този район е доста огромна и допуска много по-големи габарити, да вземем за пример най-малко по две ленти за придвижване в посока. Проектът има над 120-годишна история и на процедура е единственото място с изключение на тунелите по „ Хемус “, на което се пресича Стара планина.

Проектът на всичкото от горната страна е и в напреднала фаза – предходната година беше извършена социална поръчка, извоювана от „ Хидрострой “, и нещата бяха докарани до сключване на контракт. Но процедурата беше стопирана от служебното държавно управление и някогашният ръководител на АПИ Апостол Минчев, който оферираше подписване на контракт, беше уволнен въпреки и с други претекстове. По-късно изборът на реализатор бе обжалван от класираната на второ място компания „ Трейс Груп Холд “ в Комисия за защита на конкуренцията, антимонополистите отхвърли жалбата, само че въпросът бе пренесен във Върховен административен съд и е там от към 3 месеца.

4-годишна стратегия за съществени превантивни поправки на републиканската пътна мрежа разгласи Гроздан Караджов. Преди това ще има цялостен одит за положението на всички пътища, магистраи и инженерни уреди по тях. Започва и процедура по легализиране на всички неузаконени пътища и рехабилитации по тях, тъй че процедурите да са законни.

Другите цели на екипа на Караджов са развиване на ВиК бранша, създаване на цифрова среда за строителните процеси, санирането и всичко останало, което е залегнало в съдружното съглашение в бранша „ Регионално развиване “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР