„Буяр Османи каза вчера, че има документ между България и

...
„Буяр Османи каза вчера, че има документ между България и
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие иска Османи да покаже документа между България и РСМ

„ Буяр Османи сподели през вчерашния ден, че има документ сред България и Македония, който е в основата на съглашение сред двете страни, задоволително за македонската страна. В името на жителите на страната, в името на интереса на всички, призоваваме да бъде оголен този конфиденциален документ и да се каже обществено какво съдържа “, съобщи представителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски.

От партия „ Левица “ на Димитър Апасиев пък показаха във връзка документа подозрения, че „ държавното управление отпред с ДСИ и СДСМ приготвя ново изменничество на македонския народ и страна. Този път при закрити порти “.

„ Като вземем поради обстоятелството, че няколко членове на Историческата комисия към този момент подадоха оставки, държавното управление евентуално приготвя следващия акт от процеса на демакедонизация “, се споделя в изказване на партията, която в по-ранни мнения изиска преустановяване на договарянията с България.

Вчера външният министър на РСМ Буяр Османи сподели на конференция, че има документ, който може да послужи за основа за съглашение с България и който РСМ е склонна да одобри, само че чака отговор от София по него.

Днес бе получен отговор от българското Министерство на външните работи, че по време на срещата през месец февруари България е уведомила районен съд Македония, че предложенията им не са допустими и че диалозите следва да продължат.

За БГНЕС от Министерство на външните работи подчертаха, че „ когато има изгледи за реализиране на значителен напредък, българската страна ще изпрати свое контрапредложение за доближаване на позициите “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР