Бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца и изгониха самонастанилите

...
Бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца и изгониха самонастанилите
Коментари Харесай

Закон и ред! Изгониха циганите и бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца, избухна недоволство /снимки+видео/

Бутнаха рушащата се някогашна казарма във Враца и изгониха самонастанилите се роми, видя кореспондент на организация BulNews.
Опасната постройка на ул. "Илинден " бе отстранена от профилирана техника на компания "Инекс ", а на мястото имаше над 20 служители на реда и екип на пожарната. Бутането на някогашната казарма провокира и огромен медиен интерес. Преди да стартира събарянето на рисковата сграда придвижването в региона бе блокирано и трафикът по трасето бе прекратен за към 10 минути.
Сред живущите в постройката роми избухна неодобрение, като в началото фамилиите се бяха наредили на стълбите и отказваха да изнесат багажа си, което наложи част от тях да бъдат изведени наложително, с цел да може да започва премахването на някогашната казарма.
При извеждането им припадна 56-годишната Жана Цветкова, която показа, че има диабет, високо кръвно и херния. Веднага бе подаден сигнал на незабавния телефон 112, на мястото дойде екип медици и на дамата ѝ бе оказана първа помощ.
В постройката живеят 12 фамилии роми - общо 63-ма души, а децата под 18 година са 31. Част от ромите нямат адресни регистрации на територията на община Враца и могат да се върнат по родните си места, само че не желаят да изоставен. Въпреки насъбраните отговорности за битови сметки от Община Враца и ж.п. секция-Враца обезпечават безвредни жилища на част от тях. Някои от ромите са с адресни регистрации в други обитаеми места и от локалната администрация не носят отговорност за тяхното настаняване, а те не желаят да се върнат там, откъдето са пристигнали.


Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР