Бурята нанесе щети в Сливен и Гоце Делчев.Няколко села в

...
Бурята нанесе щети в Сливен и Гоце Делчев.Няколко села в
Коментари Харесай

Община Сливен: Няколко села в продължават да бъдат без електроснабдяване заради бурята

Бурята нанесе вреди в Сливен и Гоце Делчев.

Няколко села в община Сливен не престават да бъдат без електроснабдяване, след снощната стихия. Това разгласи Снежана Кънева от спешния отдел на общината, съобщи. Без ток са селата Жельо челник, Младово, Драгоданово и Камен. Няма потърпевши хора.  

В момента екипи на електроразпределителното сдружение не престават да отстраняват повредите по електропреносната мрежа, сподели Кънева и заключи обстановката: " Имаме паднали дървета, имаме разкрити покриви. Сега горското ще отиде да махне паднали дървета преди Меча поляна там (по пътя б.а.) за Карандила. Оглеждаме нещата, където не минават коли и рейсове, на следващия ден да продължим. "

В разобличаване покриви са на спомагателни постройки и ламарини, посочи Кънева: " Едното е покрай кметството (на село Жельо войвода), споделят ламарини такива разкрити. "

Общината продължава да събира информация за потърпевши частни и общински парцели. 

Силна стихия се развихри през вчерашния ден и в Гоце Делчев.

Ураганен вятър събори десетки дървета, като най-засегнат е градският парк.

При рухването дърветата са скъсали електрически кабели, като тук-там електричеството беше прекратено. За благополучие няма потърпевши хора.

Електрозахранването, което е прекратено на няколко обитаеми места, се чака да бъде възобновено до обяд.

" Пораженията са изкоренени дървета, има паднали саксии и керемиди на доста места ", съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

През целия ден екипи на Гражданска отбрана и общински служащи ще останат на място в градския парк, с цел да разчистят алеите от падналите клони и дървета.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР