Бурята Киарън връхлетя Западна Европа в четвъртък, като отне живота

...
Бурята Киарън връхлетя Западна Европа в четвъртък, като отне живота
Коментари Харесай

Бурята Киарън отне човешки животи в Западна Европа

Бурята " Киарън " връхлетя Западна Европа в четвъртък, като лиши живота на шестима души , затвори учебните заведения и летищата спря влакове от Испания до Нидерландия, предава Ройтерс.

, когато дърво падна върху него във Франция, до момента в който за втори смъртен случай беше обявено в Хавър, съгласно френските управляващи.

Падащи дървета също предизвикаха гибелта на жена в испанската столица Мадрид и на друга жена в южната част на Нидерландия, оповестиха локалните служби за незабавна помощ и полицията.

Двама души са починали в белгийския град Гент - 5-годишно дете и 64-годишна жена от Германия, които са били на посещаване в страната, оповестиха от прокуратурата. И двата смъртни случаи са породени от падащи клони.

Във Франция 1,2 милиона семейства останаха без ток.

Властите във Финистер, Бретан, приканиха хората да си стоят у дома и да се пазят от ветровете, достигащи 207 км/ч които образуваха 20-метрови талази край брега .

Бурята " Киарън ", която следва, ударила Европа преди две седмици, е задвижвана от мощен реактивен поток, който нахлу от Атлантическия океан, донасяйки пороен дъжд и бурни ветрове, които към този момент предизвикаха тежки наводнения в Северна Ирландия и елементи от Англия.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен сподели пред кореспонденти, че с изключение на гибелта на водача на камиона, 15 души, в това число седем пожарникари, са били ранени . Един човек е бил тежко ранен в северния френски град Рубе, сподели той.

Около 1300 души трябваше да бъдат преместени в лагери или приюти, а няколко къщи бяха евакуирани в град Финистер край Брест след рухване на кран, сподели Дарманен по-рано в обществените медии.

Все отново бурята във Франция сподели някои признаци на намаляване , като метеорологичната работа Meteo France понижи предизвестието си за мощни ветрове в от алено на оранжево.

Във Англия Нормандските острови бяха измежду най-тежко засегнатите региони, като Би Би Си заяви, че прозорци са били изпочупени и един покрив е бил откъснат от къща на остров Джърси , принуждавайки фамилиите да се реалокират в околните хотели.

Нидерландската самолетна компания KLM анулира стотици полети от и до Амстердам , до момента в който интернационалните влакове от нидерландската столица до Париж също бяха анулирани, а морските пътища в югозападната част на страната бяха затворени. Летищният оператор AENA заяви, че 42 полета в Испания са били анулирани.

Испанската държавна метеорологична организация AEMET също издаде червени предизвестия в четвъртък за северните райони на Галисия и Кантабрия, където се чакат талази с височина до 9 метра.

Ла Пиниля, ски курорт на север от Мадрид, и Естака де Барес в Галисия са записали скорост напразно от над 150 км/ч, заяви AEMET.
 Бурята
Бурята " Киърън " остави 1,2 млн. семейства в Северна Франция без ток

В Бретан и Нормандия е разгласен червен код за мощни ветрове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР