Бурните часове на дербито между ЦСКА и ФК 1948 отново

...
Бурните часове на дербито между ЦСКА и ФК 1948 отново
Коментари Харесай

Защо ЦСКА няма отбор при ветераните?

Бурните часове на дербито сред ЦСКА и ФК 1948 още веднъж разбуниха духовете в Борисовата градина. Феновете демонстрираха много негативно отношение към хората, чиито имена до неотдавна са скандирали. И полемиката кой прав и кой крив избухна. Анонимни създатели в влиятелни спортни уеб сайтове жигосаха реакцията на ентусиастите, други пък ги опазиха.

А всичко се крие в един елементарен въпрос. Някой знае ли за какво ЦСКА просто не взе участие в шампионата за ветерани? Отговорът е елементарен. Легенди и легендички просто не могат да се гледат, камо ли да играят в един тим. Тях в никакъв случай не ги е обединявало нещо друго, с изключение на парите. Колко от тези " заслужили ветерани " се вясват на стадиона, когато не са на работа в клуба? Нула. И това важи освен за " Българска войска ", само че и за стадиона в Бистрица. Когато по една или друга причина се махнеш, изчезваш от картата. Едва ли някой си спомня какво мрънкане беше, че ги изгонили от изкуствените стадиони за обичайния им мач на дребни малки врати по времето на " Титан ". Все едно бе паднал таванът.

Забравени са и облагите, които са получили от клуба. За тях остават само огромните думи, че са дали живота си за ЦСКА. Но не помнят, че ЦСКА им даде заплати, нечувани за времената, когато играеха, чинове, облаги, жилища, и то не по един, а по няколко. Във времената, когато за кола се чакаше с години, те си вземаха нова през една. Това комфортно е забравено. Те са дали всичко, но са и взели. Вярно, някои от тях профукаха всичко и в този момент желаят още. Щом си легенда, би трябвало да цицаш до живот. Удобен метод на мислене, не смятате ли?
 Матей близо да се изравни с Чирич, Буш и Стефан Джилио
Матей близо да се изравни с Чирич, Буш и Стефан Джилио

По голове за ЦСКА

Повечето от тях не могат да се гледат в очите. Толкова огромна е ненавистта им един към различен. Нещо като при четвъртите в света, даже и по-тежко. Единствено може да ги сплоти някой лев допълнително. Оставяме встрани казуса с девалвацията на думата " легенда " през последните години. С нея се кичат играчи с изиграни минути за ЦСКА, други, които са изкарали цялата си кариера в други тимове, само че минали през Борисовата градина и около неговите мощни години спечелили някоя и друга купа. Нищо, че през по-голямата част са били на пейката.

Ще се върнем единствено към банкрута на остарялото сдружение. Когато се заплатиха 8 милиона лв. и множеството пари отидоха в джобовете навръх някои митове. И то съществени суми. Тогава щяха да се подаряват пари на детско-юношеската школа. То не бяха заявления, изявленията. Равносметката? Дарения от бай Добри, домакина, бившето пресаташе Иван Ченчев и ексюрисконсулта Радостин Василев. Няма да подсещам кои митове бяха в листата на кредиторите, утвърден от синдик Дора Милева, с цел да не се обиди някой, всеки може да го ревизира самичък. Има го на няколко места в интернет. Само ще загатна " Еко Депозит ", придобило взимане на Радослав Здравков и Никола Газдов, придобил взимане на Методи Деянов. За да може да се създадат още заключения какво се целеше с това.

Да се връщаме ли към драмата преди началото на сезона, когато трябваше да се изплатят 3,5 милиона лв. на " митове ", привлечени по настояването на избрани хора и осъдили клуба в Лозана. Все отново най-малко против тази сума се закупи дефинитивно легитимност на новия клуб. Защото във всички решения пишеха, че той " е юридически и състезателен правоприемник " на остарелия. Точка. Вече никой не може да има искания. Защото решенията са дефинитивни и не са обжалвани, а КАС е висшата инстанция в спорта.

Всъщност, в случай че човек се замисли, към банкрута на остарялото сдружение ЦСКА загуби най-малко 3 тима през последните 6 години. Пари напразно. Емблемата бе значима, нищо, че е имало най-малко 20 през годините. ОК, против това се събираха пари за рейс и се събраха... 500 лв.. Дълговете към асове като Тенгариня и впрочем бяха значими, с цел да продължи съществуването на клуба. Отново помощ, която спря на към 1/3 от сумата.
 Феновете на ЦСКА започнаха да събират пари за санкцията на клуба
Феновете на ЦСКА започнаха да събират пари за санкцията на клуба

Привържениците са твърдо решени да поемат разноските и да потвърдят, " че топлото посрещане на гостите не е било провокация ".

Старото сдружение нямаше по какъв начин да бъде оздравено, както гласи една мантра. Това го разбра и Васил Божков, другояче нямаше да вкара възстановителен проект, който и за първокурсниците от ВИИ " Карл Маркс " знаеха, че не дава отговор на условията. Важното бе да се хвърли прахуляк в очите и да се пречи.

Единствената константа през тези години бе публиката. Не тази, която търсеше способи за прекарване и да работи като професионален почитател. Онези другите, които от години са на стадиона поради ЦСКА. Тръгнали от " Г " и спрели някъде по другите браншове. В дъжд, сняг, по социализъм и народна власт. Тези, които бяха и в понеделник на стадиона. На тях никой, но безусловно никой няма право да им държи сметка какво са създали. Защото те са ЦСКА.

Те в никакъв случай не са желали да ръководят клуба, а единствено да го поддържат.

Сега ще пристигна въпросът за какво " Левски " има тим при ветераните. Заради Томас Лафчис. Който преди време натири всевъзможни ентусиасти и ветерани от клуба. Вярно, някои се върнаха, само че към този момент по верния метод - да поддържат, а не да ръководят.

" Лудогорец " също има тим при ветераните. Въпреки че по времето, когато е трябвало да играят на терена, техните не са били в Разград, а тимът е бил в трета и четвърта дивизия. Помагат им всички, привлечени на работа, в това число и такива, дали живота си за други тимове. Но най-важното е, че се разбра за какво Кирил Домусчиев избяга с 200 от София и отиде в Разград? Няма проведени почитатели, няма славни митове. Други не избягаха, а в противен случай - пристигнаха да дават.

А в Борисовата градина още търсят 11 индивида за един тим при ветераните. И още дълго време ще го търсят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР