Бурни политически реакции в Народното събрание след изнесените от депутата

...
Бурни политически реакции в Народното събрание след изнесените от депутата
Коментари Харесай

След записите на Василев: Някой се опитва да провали съставянето на правителство

Бурни политически реакции в Народното събрание след изнесените от депутата Радостин Василев записи. Вълна от страсти заля Народното събрание по време на неговото изказване.

Пленарното съвещание спря, а в залата и коридорите всички слушаха онлайн през телефоните си. Последваха и реакции. „ Продължаваме промяната “ приказваха последни.

Сега изрази като „ Аз нали ви споделих “ ще са правилни, само че с нищо няма да оказват помощ, съобщи водачът на „ ИТН “

„ Явно опцията да се образува постоянно държавно управление, което да реформира службите, е основната причина за днешната офанзива. Не сме съгласували с никое посолство рокадите в службите. Но ще осведомяваме партньорските служби. А най-големия въпрос е: Защо президентът продължава да бави втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната конференция “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Той добави, че това няма да спре договарянията за държавно управление. Така счита и Бойко Борисов.

Имало е евентуални министри, които се отхвърлят по персонални аргументи, добави съпредседателят на „ Продължаваме промяната “

„ То човек да няма телефон, превърнахме се в страна на записите. Така смъкнаха държавното управление ми и в този момент същия сюжет към „ Продължаваме промяната “. Целта е да няма държавно управление . Има доста ползи България да не се стабилизира. На мен особено няма да ми повлияе. Мен ме избира единствено народа. Записите с кюлчета и шкафчета бяха същото - желаеха да ме омаскарят “, разяснява тематиката и водачът на ГЕРБ.

Реакция за записа в същата посока пристигна и от Демократична България. „ Очевидно задачата е да бъде провален кабинета, а България има потребност от ръководство. Натискът в другата посока е безконтролен, би трябвало да има държавно управление “, безапелационен е и Христо Иванов.

Заприличахме на анимационна страна, уточни ръководителят на Движение за права и свободи

И до момента в който ГЕРБ и обединението ПП-ДБ търсят в приключването на записа опит за бойкот, то другите партии видяха закононарушения и желаеха правосъдна отговорност . Според „ Възраждане “ не би трябвало да има държавно управление, тъй като то ще е незаконно. И оповестиха, че сезират основния прокурор за закононарушение против България, тъй като „ записът потвърждава, че има непозната интервенция в нашите служби “.

„ Но това е не просто следващото изменничество към гласоподавателите. Това е обвързвано с държавна измяна. Това е държавна измяна “, съобщи Костадин Костадинов.

Той пусна партийното съвещание на „ Продължаваме промяната “

„ Службите се утвърждават от непознати посолства. Това е национално изменничество и по член 103 са 15 години затвор. Чухме по какъв начин Христо Иванов - като добър правист, предлага гениалното решение да пази имунитета на Бойко Борисов. Респект “, съобщи от своя страна и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Българска социалистическа партия оповестиха, че това е интернационален скандал, който унищожава имиджа на страната ни. „ Става дума за отвод от народен суверенитет, паралелна страна, задкулисие, преодоляване... Става дума за скрити сделки на коалицияга на имунитетите “, съобщи от своя страна и водачът на социалистите Корнелия Нинова.

По думите му задачата е България да бъде хвърлена в нови избори

А Движение за права и свободи заговориха за разпад на държавността. „ Всеки записват всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Заприличахме на анимационна страна. Ние предлагаме преучредяване на страната и привикване на Велико национално заседание “, съобщи Мустафа Карадайъ.

А поради намеците, че службите подслушват, вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи, че „ Министерство на вътрешните работи нито записва, нито подслушва някого нелегално “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР