Бурна вечер на протести в американския щат Уисконсин, след като

...
Бурна вечер на протести в американския щат Уисконсин, след като
Коментари Харесай

Протести избухнаха в Уисконсин, след като полицай простреля чернокож

Бурна вечер на митинги в американския щат Уисконсин, откакто полицията простреля негър мъж край град Кеноша. Стигна се и до конфликти с органите на реда.
29-годишният Джейкъб Блейк е в устойчиво положение и е настанен в болница. Той бе прострелян няколко пъти от униформени, откакто се опита да влезе в град Кеноша, оповестяват от BBC.

Случилото се обаче идва на фона на продължителни и извънредно бурни митинги, провокирани от убийството на чернокожия американец Джордж Флойд през месец май. Демонстрации против расизма, полицейския произвол и дискриминирането имаше в цялата страна.

След случката в Кеноша ситуацията в Уисконсин остава нажежена. Протестиращи са се пробвали да възпламенят коли, замеряли са служителите на реда с бутилки. Служителите на реда са отвърнали с патрони и сълзотворен газ.

Губернаторът на щата повика Националната армия на помощ. В града е въведен полицейски час.

The scene of a white police officer shooting a Black man continues to play out with devastating frequency in the U.S. After video spread on Sunday of an officer shooting Jacob Blake, a Black resident of Kenosha, Wisconsin, widespread protests reignited.
— NYT National News (@NYTNational)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР