Бургазлията Николай Боев спечели надпреварата съботното издание на MG Open

...
Бургазлията Николай Боев спечели надпреварата съботното издание на MG Open
Коментари Харесай

Бургазлия триумфира в съботното издание на MG Open 2018

Бургазлията Николай Боев завоюва конкуренцията съботното издание на MG Open 2018, проведено от Интерактив тенис. В шампионата участваха играчи от най-голямата аматьорска лига в България с рейтинг 10, 9 и 8, а всички демонстрираха положителни механически умения и забележителен хъс за победа.

Поставеният под №2 в схемата Николай стигна до финала, където се изправи против квалификанта Цецо Николов. На полуфиналите Цецо победи Асен Асенов след поврат от 2:5 до 7:6, макар че противникът му беше с позитивна статистика от директните им конфликти. В дуела за купата Николай избави два мачбола при 4:5 и се наложи със 7:5. Това е първи трофей за него в тениса, освен това извоюван изцяло справедливо.

В утешителния шампионат най-хубав беше Анастасис Ливертос, който победи със 7:5 Красимир Ангелов, пристигнал за конкуренцията от Пловдив. Двамата демонстрираха страховит феърплей и си потеглиха с медали и незабравими мемоари.

Всички участници останаха извънредно удовлетворени от изискванията, които предлага MG Tennis Club и от организацията на надпреварата. В кафенето на тяхно разположение имаше два монитора, на които следиха протичащото се на кортовете и резултатите в действително време.

Днес стартира най-интересната част от MG Open 2018. На кортовете в парка “Заимов”, за премиите на “Хед България”, ще излязат някои от най-запалените дилетанти в България. Фаворит и лидер в схемата е Едиз Батран, само че с цел да победи с купата, ще би трябвало да победи имена като Ивайло Стоянов, Димитър Атанасов и Красимир Минтов. Жребият е подготвен, а мачовете започнаха в 12:00 часа. Още във втори кръг следва възможен конфликт сред Красимир Минтов и Ивайло Стоянов, а всички другари на тениса са добре пристигнали в комплекса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР