Бургазлия изнудил свой познат да му даде общо 186 000

...
Бургазлия изнудил свой познат да му даде общо 186 000
Коментари Харесай

Разкриха обир и измама за стотици хиляди левове в Бургас

Бургазлия изнудил собствен прочут да му даде общо 186 000 лв. за незаконен бизнес , само че с цел да не го пипа полицията, трябвало да заплаща на високопоставени лица.

Това стана ясно на взаимен брифинг от Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов и административния началник на Бургаска районна прокуратура - Мария Маркова.

23-годишния А.Д. желал заемите поетапно, като в началото прибирал разнообразни по мярка суми. Впоследствие той взел на няколко пъти пари от пострадалия за основаването на бизнес, касаещ се за продажбата на опиати, само че " полицията знаела всичко " и с цел да не ги задържат и двамата, трябвало да заплащат. Измаменият 35-годишен мъж дал всичките си спестявания, по-късно взел от родственици, даже теглил и заем.

Последно на 24 декември 2022 година А.Д. изискал сума в размер на 50 хиляди лева, като даже заплашил потърпевшия, че ще има тежки последствия за него и околните му, даже ликвидиране.

Така общата сума достигнала 186 хиляди лева, които в действителност А.Д. проигравал в игрални зали или си купувал скъпи движимости. 35-годишния мъж споделил за протичащото се на свои близки, които от своя страна подали сигнал в полицията.

23-годишния бургазлия е арестуван при извършена полицейска интервенция, откакто е получил част от желаните 50 000 лв.. А.Д. е арестуван за 72 часа, като следва наблюдаващия прокурор да внесе искане в съда за " задържане под стража ".

Към него е повдигнато обвиняване и в случай че бъде приет за отговорен го чака наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 1 000 до 3 000 лв..
 Общо три обвинявания са повдигнати на бургаския джигит и татко му
Общо три обвинявания са повдигнати на бургаския джигит и татко му

20-годишния водач отхвърля да даде кръвна проба за алкохол и опиати

На брифинга стана ясно и за още едно тежко закононарушение, в което мъж и жена са упрекнати за кражбата на пари и златни украшения на обща стойност 165 000 лв. от апартамент в Бургас.

48-годишния Д.Д. рецидивист е в основата на удара, подготвян доста точно. Разучени са навиците на пострадалите, които близо два месеца са следени. Кражбата е осъществена на 11 януари 2023 година, а в жилището е проникнато посредством потребление на техническо средство.

Намерени са откраднатите сума и златни украшения, които били разграничени на две, а по-голямата част е била закопана в земята.

Районната прокуратура в Бургас следва да внесе в съда искане за взимане на ограничения за неотклонение по отношение на обвинените Д.Д. и Г.П. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР