Бургаското училище Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде домакин на Регионалния форум

...
Бургаското училище Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде домакин на Регионалния форум
Коментари Харесай

Училище Александър Георгиев-Коджакафалията е домакин на форум по Национална програма Иновации в действие

Бургаското учебно заведение " Александър Георгиев-Коджакафалията “ ще бъде хазаин на Регионалния конгрес по Националната стратегия " Иновации в деяние “ на тематика: " STEM и бъдещето на образованието “. Събитието ще се организира в сряда, 20 април, от 09.00 до 16.30 часа в постройката на Бургаски свободен университет.

Регионалният конгрес по Национален парк " Иновации в деяние “ има за цел да събере и сплоти иноватори от целия Югоизточен район – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, които да обменят хрумвания и положителни практики в региона на образованието.

Тази година фокусът е върху STEM/STEAM/STREAM в унисон със международните трендове за развиване на умения през интеграция на математика, технологии, просвета, инженеринг, дизайн и връзка.

Форумът е разграничен на две тематични елементи. Първият от тях е конферентен модул, в който новаторските учебни заведения от Карнобат, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Шумен и Враца споделят своите положителни практики.

Следващата част от форума ще бъде отдадена на на практика уъркшоп, в който трима вдъхновяващи иноватори: Таня Сребрева, Грета Стоянова и Ангел Ангелов-Ачо ще потопят участниците в света на STEM през тематиката за " съживяването “ на механична ръка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР