Бургаският ученик Константин Кръстев от ППМГ Акад. Никола Обрешков“ донесе

...
Бургаският ученик Константин Кръстев от ППМГ Акад. Никола Обрешков“ донесе
Коментари Харесай

Бургаски ученик от ППМГ Акад. Никола Обрешков донесе бронзов медал от Международната олимпиада по астрофизика

Бургаският възпитаник Константин Кръстев от ППМГ " Акад. Никола Обрешков “ донесе бронзов орден за България от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която се организира в Грузия. Той бе част от българския тим, в който влизат петимата най-хубави възпитаници по астрофизика в страната.

Останалите участници в българския тим също взеха медали – златни за Александър Проданов (ППМГ, Казанлък) и Явор Йорданов (НПМГ), сребърни за Маргулан Исмолдаев (МГ Варна) и Баян Гечев (СМГ). Техни ръководители са Никола Каравасилев (ЧСУ Izzi Science for Kids и ПЧМГ) и Захари Дончев (Институт по астрономия към БАН).

Олимпиадата има три самостоятелни стадия – научен, разбор на данни и бдителен и като конструкция тя е сходна на Международната олимпиада по астрономия, само че е доста по-тежка като равнище и трудоемкост. Миналата година в онлайн изданието българските гимназисти завоюваха 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов орден.

Международна олимпиада по астрономия и астрофизика се организира за първи път през 2007 година, а България се включва през 2011-а, когато олимпиадата е в Полша.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР