Бургаският престъпник Валентин Леков, който бе арестуван за крупната кражба

...
Бургаският престъпник Валентин Леков, който бе арестуван за крупната кражба
Коментари Харесай

Огромна мистерия около обира за близо 1 милион в Ямбол

Бургаският нарушител Валентин Леков, който бе задържан за крупната кражба от 1 млн. лв. от ямболски предприемач схванал за тайника от строителния служащ, който построил сейфа. Това написа "Флагман ".

Зидарят е един от шестимата задържани при разплитането на случая, само че на този стадий е единствено очевидец, идентична е обстановката и с другите арестувани.

В досъдебното произвеждане е открито, че той е бил нает, с цел да ремонтира къщата на 44-годишен мъж от Ямбол.

Познавал се с Валентин Леков и му разказал за необикновената поръчка, след което разкрил местоположението на къщата и входовете, потвърждавайки, че го направил неумишлено.

Смята се, че Валентин Леков е работил самичък, издебнал е притежателя да отсъства за по-дълго време и е атакувал. Използвал фалшифициран ключ, направил удара, само че надали и самият той е подозирал, че ще се натъкне на толкоз доста пари.

Тук е и другата мистерия. Бизнесменът разгласи, че са му откраднати 850 хил.лева в разнообразни валути, както и злато за още 150-160 хил.лева, само че при претърсването на 17 обекта са открити едвам 54 хил.лева и част от златните украшения.

Къде е скрил Валентин Леков парите от зидания сейф в камината – остава мистерия . При всички положения липсват най-малко 900 хил.лева.

За потърпевшия се знае, че има ползи в областта на строителството, само че никога бизнесът му не бил толкоз сериозен.

Предприемачът не бил престъпно проявен, твърдял че може да потвърди произхода на всеки лев, закътан в камината, само че по този начин и не дал рационално пояснение за какво държал толкоз сериозна сума в дома си.

В Национална агенция за приходите Ямбол към този момент са почнали инспекция по случая, която следва да завърши напълно скоро.
 Валентин Леков със загадъчна усмивка няколко дни след огромния удар
Междувременно Валентин Леков към този момент е с наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража”. Ако бъде приет за отговорен го грозят до 15 години затвор.

Припомняме, че Леков е задържан за обира на века. 44-годишният бургазлия е с богато престъпно досие, има 25 престъпни регистрации, осъждан е за кражба на автомобил и аферата с подправените книжки в ДАИ Бургас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР