Бургас загуби един от най-добрите си лекари – хирурга д-р

...
Бургас загуби един от най-добрите си лекари – хирурга д-р
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Медицинско светило и един от най-добрите детски хирурзи е открит мъртъв в Бургас

Бургас загуби един от най-хубавите си лекари – хирурга доктор Евгений Бенчев. Лекарят, който има вдъхновяваща история, си отиде едвам на 63 години, оповестява Флагман.бг, базирайки се на близки до лекаря.

Той е открит мъртъв петък в дома си в ж.к. “Зорница “ от приятелката си. Тялото сега е в отделението по Съдебна медицина, а погребението му ще бъде планувано, откакто стане ясно по кое време ще се прибере щерка му от Германия, прецизираха негови близки.

Д-р- Бенчев е здравно величие, който е лекувал на три континента. Член е на Кралското хирургическо сдружение на Англия – една от най-уважаваните научни институции в света. Години наред е работил в Зимбабве, Нова Зеландия, Вануату и Англия.

В островната страна Вануату е лекувал канибали и е приел смелия ход да отиде там, откакто предходните два лекарски екипа са починали при необикновени условия. Историята му е разказана в книга.

Д-р Бенчев има дълготраен опит в детската хирургия – един от най-хубавите в страната.

„ В България се върнах с готовност, не я давам за Англия. Никога не бих желал да остана, макар че прекарах осем години в Англия. Върнах се, тъй като желаех да оказа помощ на българите и по този метод аз самият да добия самочувствие, че нещо съм направил “, споделяше приживе доктор Бенчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР