Бургас. Третата музикална проява от летния календар на Държавна опера

...
Бургас. Третата музикална проява от летния календар на Държавна опера
Коментари Харесай

Концертният спектакъл „Латино пулс“ предстои на остров Света Анастасия на 31 юли

Бургас. Третата музикална демонстрация от летния календар на Държавна опера – Бургас в програмата „ Купон на острова “ 2021 година е концертният театър „ Латино пулс “ – на 31 юли от 21.00 часа на откритата сцена на остров „ Света Анастасия “. Това оповестиха от Държавната опера, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Атрактивният музикално-сценичен план е следващото естетично предизвикателство на диригента Свилен Симеонов. Премиерата на „ Латино пулс “ бе в края на месец септември 2020 година и мина при предстоящ триумф в цялостна зала (при допустимия потенциал от 50%) и е следващият огромен план на диригента Свилен Симеонов, който е прочут с артистичното си театрално държание, харизматично наличие, интелигентно възприятие за комизъм и способността да реализира прочувствен мост с публиката, на която е неоспорим любим.

" На сцената на остров „ Света Анастасия “, трансформирала се в желано място за прекарване на вълнуващи моменти, съчетаващи пътешестване по море, любуване на сантименталния залез и удоволствието от съприкосновението с красивата музика, в събота ще прозвучат аранжиментите на маестрото на известни и обичани латино ритми. Те са вплели в себе си заряда на самобитния усет към живота, присъщ за Южна Америка, както и отношението към прочувственото взаимоотношение в танца на един мъж и една жена, в който се отразява галактика от усеща, хубост на придвижвания, ритми и обертоновете на страстта…В съботната вечер на Острова ще прозвучат аранжиментите на маестро Симеонов на известни латино ритми, приспособени за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка. Те съдържат типичното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в комбиниране с динамична хореография – в осъществяване на балетния състав на Държавна опера – Бургас. Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат комплектност на цялостната картина на „ Латино пулс “. Хореографията е на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев. Младата цигуларка Ралица Петкова ще извърши солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на бургаската аудитория – взела участие е и в други планове, реализирани с оркестъра на Бургаската опера, също под палката на Свилен Симеонов ", показват от културната институция.

В „ Латино пулс “ ще прозвучат буйните ритми от есенцията на латино музиката: боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия.

" Под мотото на Жак Кокто: „ Фламенко артистите не пеят, нито свирят. Те бълват огън и го гасят с краката си. “, цигуларката Ралица Петкова, оркестрантите и балетните актьори, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един същински емоционално-визуален гърмеж на откритата сцена на остров „ Света Анастасия “. В съботната вечер, последна с месец юли, на Острова ще се получи необикновено комбиниране от емоционалност, взривоопасна динамичност на чувствения заряд, огнени ритми и красива дъга от усеща в тоналността на пристрастеността в концертния театър " Латино пулс “ – в тоналността на пристрастеността... ", допълват от Държавна опера - Бургас.

Билети за " Латино пулс " - на касата на Операта, в Туристически информативен център " Часовника " и на Морска гара, както и в мрежите на " Grabo " и " Eventim ".

Тръгването е от Магазия 1 на 31 юли в 20.00 часа. Телефон за връзка: 0884 025918, 0875343043, 056825772
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР