Бургас. Тържествен юбилеен концерт по повод 70 години от създаването

...
Бургас. Тържествен юбилеен концерт по повод 70 години от създаването
Коментари Харесай

Бургас: В държавната опера ще се състои празничен концерт по повод 70 години от създаването на бургаската хорова школа „Милка Стоева“

Бургас. Тържествен юбилеен концерт във връзка 70 години от основаването на бургаската хорова школа „ Милка Стоева “ ще се организира на 30 юни в Държавна опера-Бургас от 19:30 часа. Това оповестиха от Община Бургас . Културната демонстрация е заключителна и с нея приключват поредицата от музикални събития отдадени на значимата демонстрация. Със свои осъществявания в празничния концерт ще се включат всички сегашни хористи, както и специфични посетители – ученици на хоровата школа.
Богатата музикална стратегия ще бъде формирана от обичани творби на състава от целия му креативен интервал. Възпитаниците на школата ще възкресят мемоари и страсти с осъществяванията на „ За да има ария “, „ Стара си майка ни ложе “, „ Италианска полка “, „ Тъй, както славеят “ и още доста други знаменателни произведения.

В рамките на концерта ще бъде представенa изложбата „ Някога и в този момент “, събрала дребна част от историята на бургаската хорова школа включваща над 100 фотоси от архива на школата и от архива на огромните другари и нейни ученици – доктор Стойчо Шишков и фотографът Жечо Планински, както и на фотографите Петя Емилова и Георги Колев.

За наслада на хористите и техните фенове на щанд ще бъде препоръчана и книгата „ Школа по дух “ с създател Майя Славчева – творба за историята на 70-годишния състав.

Започнала своята история през 1948 година от дребен състав, хорова школа „ Милка Стоева “ е прераснала в огромно хорово семейство, запазило духа, топлотата и уважението към всеки един член. С доста обич към музиката, гений и не на последно място упоритости, началник на хора Милка Стоева, и сегашния – Светла Стоева, хорът се трансформира във фактор в културния живот на Бургас. Неговите обединения се подреждат измежду най-хубавите в страната и чужбина.

Най-голямото самопризнание за положения труд и неизчерпаемо креативно ентусиазъм на ръководителите на школата и до през днешния ден остават прелестните мнения за техните осъществявания, както и любовта към музиката, която разсънват у възпитаниците си.

Входът е свободен!
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР