Бургас. Родители взеха участие в информационна среща, на която бяха

...
Бургас. Родители взеха участие в информационна среща, на която бяха
Коментари Харесай

Бургас: Родители взеха участие в информационна среща, на която бяха представени новите общински програми за здраве и обучение в детските градини

Бургас. Родители взеха присъединяване в осведомителна среща, на която бяха показани новите общински стратегии за здраве и образование в детските градини и образование в детските градини и първите индикативни позитивни резултати от тяхното въвеждане. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . На срещата зам.-кметът по обучение и просвета Йорданка Ананиева презентира в елементи стадиите на всяка една от стратегиите, които досега е инициирала администрацията по концепция на кмета Димитър Николов. Тя акцентира, че въведените преди няколко години стратегии за ранно чуждоезиково и компютърно образование, са оценени извънредно позитивно от родителите. Като добър образец за сполучлива стратегия зам.-кметът Ананиева уточни и плана за здравословно и уравновесено хранене в детските градини, който беше мултиплициран в учебните столове и сега се доразвива и уточни. По време на срещата бе показан и опитът на новата Еко детска градина „ Пинокио “ в к-с „ Меден рудник “, която към този момент е притежател на влиятелни награди за архитектура, дизайн и „ зелена “ идея, само че и е пилотен план за реализирането на новите амбициозни стратегии на Общината.
Още от откриването на детската градина 4-те групи там организират предпочитано по-голяма част от програмата си навън, децата не употребяват еднократни бутилки за вода и вместо с обичайните пластмасови играчки играят с дървени и интерактивни.
Според управлението на детското заведение и представителите на публичният съвет към детската градина всички нововъведения имат позитивен резултат върху здравето и развиването на децата. Пред родителите бе показана и програмата „ Първокласно начало “, която планува първокласниците от тази година да се образоват в напълно нови съвременни е-кабинети, с електронни учебници и електронни дъски. 20 детски градини към този момент са декларирали присъединяване в програмата „ Родители – доброволци в детската градина “, стана ясно още по време на срещата. „ Общинските стратегии за здравословно хранене, игри и занимания навън и премахването в вероятност на бутилките за еднократна приложимост от всекидневието на децата в детските градини са дълготрайна инвестиция в здравето на децата ни “, обявиха родители, представители на публични препоръки към бургаски детски градини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР