Бургас. По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен

...
Бургас. По нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен
Коментари Харесай

РДНСК - Бургас започва проверка по сигнали за извършвани строителни дейности в местността Алепу

Бургас. По разпореждане на началника на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов началникът на РДНСК – Югоизточен регион – Бургас инж. Милен Ненчев ще извърши инспекция на сигнали за осъществяване на строителна активност в местността Алепу, община Созопол. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Тя има за цел да откри дали се прави единствено брегоукрепване, или не е спряно строителството на курортен комплекс. Още след първите сигнали за нарушавания в края на януари началникът на ДНСК арх. Иван Несторов извърши незабавни инспекции на терен. За местността Алепу със свое писмо от 24 януари 2017 година Министерство на регионалното развитие е дало авансово единодушие за осъществяване на геозащитни ограничения и действия (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на записано през 2009 година интензивно свлачище.
На по-късен стадий от основния проектант на община Созопол е издадено позволение за градеж № 100/10.09.2018 година за „ Курортен комплекс Алепу вилидж “, етапно строителство - Първи стадий – „ Укрепване на свлачище “ и Втори стадий – три вилни здания, находящи се в околност Алепу, землище на гр. Созопол. С оглед откритите нарушавания и пропуски при издадените позволения и строителните бумаги на градежа, с писмо от 05 февруари 2019 година на началника на РДНСК - Бургас, са дадени наставления на кмета и на основния проектант на община Созопол издаденото позволение за градеж да се поправя, за разграничение на етапността на брегоукрепването и строителството на вили.
Предвид постъпилите възражения по формираните констативни актове, на 1 март е издадена заповед, с която са поправени технически-инвестиционния план, част „ Конструкция, и е регламентирана етапността – 1 стадий, включващ брегоукрепване, и втори стадий, предусещащ вилни здания.
Във връзка с откритите нарушавания на Закона за устройство на територията са отправени предложения за сформиране на актове за определяне на административни нарушавания по Закона за административните нарушавания и санкции до строителя и лицето, упражняващо строителен контрол на обекта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР