Бургас. По искане на структурата на ГЕРБ - Бургас към

...
Бургас. По искане на структурата на ГЕРБ - Бургас към
Коментари Харесай

Димитър Бойчев: ГЕРБ дарява 100 000 лв. от субсидията си за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас

Бургас. По искане на структурата на ГЕРБ - Бургас към ИК на партията и Бойко Борисов, ще бъдат отпуснати 100 000 лева от партийната дотация на ГЕРБ за потърпевшите семейства в общините Камено и Бургас. Средствата ще бъдат разпределени по равно за двете общини. Това съобщи регионалният координатор и депутат от ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев на изключителна конференция през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Димитър Бойчев уточни, че дарената сума ще бъде закупувана предпочитано бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията 318 броя уреди би трябвало да бъдат закупени за потърпевшите семейства в община Бургас и към 400 – за община Камено. „ Народните представители и общинските съветници от ГЕРБ-Бургас също ще допринесат със лични средства. Благодарим на хората от структурите ни във Варна и Кюстендил, които също се включиха с дарения. Надяваме се това да е анонс и към другите политически партии “, добави регионалният координатор на ГЕРБ - Бургас.
Още в първите дни след бедствието от офиса на ГЕРБ в Бургас са събрани и извозени над 3000 броя зимни облекла, завивки и дюшеци за потърпевшите от наводнението. Доброволци от локалната конструкция на партията помогнаха за чистенето на наносите от залетите къщи и дворове в селата Черни връх, Ливада и Полски извор. Тази седмица ще бъдат доставени 150 матрака със завивки и мебели. Пострадалите в с. Кости ще получат 12 матрака, в с. Братово 25, в с. Равнец 40, а в населите места от община Камено – 68.
Кампанията продължава на 10 ноември 2017 година, от 18.00 часа с огромен благотворителен концерт. Той ще събере на сцената на НХК звездите Веселин Маринов, Стефан Диомов с Петте сезона, група Four с Преслава Минасян и Танцов състав „ Здравец “ – гр. Камено.
„ Събитието ще стартира още в 17.00 часа с благотворителен базар, на който ще откриете коледни сладки и соленки, обичайни български сувенири, украшения. В специфичен коледен ъгъл ще можете да си извършите професионална фотосесия против персонално подаяние “, анонсира Ева Михалева - ръководител на Жени ГЕРБ в Бургас, които са съорганизатори на концерта дружно със съдружие „ Алианс за нашите деца “ и Майки ГЕРБ. Всички събрани средства от благотворителния концерт с базар ще бъдат дадени за потребностите на деца от фамилиите на потърпевшите при наводнението в общините Бургас и Камено.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР