Бургас. Още от тази есен в Професионалната гимназия по компютърно

...
Бургас. Още от тази есен в Професионалната гимназия по компютърно
Коментари Харесай

Професионалната гимназия по програмиране в Бургас въвежда нова специалност - „Програмиране на изкуствен интелект“

Бургас. Още от тази есен в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас ще стартира образование в най-актуалната и търсена в целия свят компетентност – „ Програмиране на изкуствен интелект “. Това оповестиха от Общината . Новата образователна дисциплинираност, обвързвана с високите технологии, е препоръчана и се осъществя по концепция на кмета Димитър Николов.

„ За развиването на стопанската система от голяма важност е съществуването на експерти, подготвени да основават модерни решения за усъвършенстване на процесите и ръководството. Надявам се повече бургаски възпитаници да изберат да учат и да практикуват специалностите на бъдещето “, показа кметът Димитър Николов.

Инициативата е подкрепена от фирмите от ИТ бранша, които са членове на учебното настоятелството на Професионална гимназия по програмиране, двата бургаски университета и локалния бизнес, а Министерството на образованието и науката към този момент утвърди новата компетентност в единния класификатор на специалностите в направление „ Компютърни науки “ – „ Програмиране на изкуствен интелект “.

По тази компетентност ще бъде осъществен банкет през новата образователна 2021-2022 година от 24 възпитаници. Курсът на образование ще бъде пет години, а професионално-квалификационната степен, с която ще приключват гимназистите – трета. Балообразуващи оценки за приема ще бъдат: български език и литература, и математика от Националното външно оценяване, както и оценките от свидетелството за главно обучение по математика и физика.

За задачите на образованието по новата компетентност е планувано построяването на специфична лаборатория в новостроящия се корпус на гимназията по програмиране, а преподавателите ще преминат подготовка в чужбина. В курса на образование ще бъде включено образователно наличие, налично в две от най-големите международни ИТ академии - Microsoft Academy и CISCO Academy. В нея ще се учат най-важните и необятно публикувани програмни езици – C ++, Java, Lisp, Prolog, Python and R.

Завършилите „ Програмиране на изкуствен интелект “ ще могат да се осъществят в ИТ промишлеността, където ще основават решения за предоставяне на прогнози за процеси, разбор и обработка на данни и основаване на приложения, които ще се самообучават и ще оказват помощ на хората в всекидневието, както и в комплицирани процеси, свързани с взимане на решения.

Последните изследвания демонстрират, че светът непрестанно се трансформира и се автоматизира посредством роботи и логаритми, а до момента в който цифровата стопанска система се развива, търсенето на обичайни експерти понижава заради динамичността на технологиите. Тези работни места ще изчезнат напълно, само че конкуренцията се усилва бързо в обичайните специалности и доста хора, които влизат в тези специалности, ще работят от ден на ден за по-ниски приходи. От друга страна, в новите промишлености йерархиите не са добре открити, защото уменията, нужни за осъществяване на работата, съществуват неотдавна. Именно тези нови промишлености ще задвижат идващия стопански напредък.

Повече за периодите на кандидатстване за идната образователна 2021-2022 година може да научите
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР