Бургас. Областна администрация Бургас предприема действия, за да се намери

...
Бургас. Областна администрация Бургас предприема действия, за да се намери
Коментари Харесай

Областна администрация - Бургас прави опит да запази имот като държавна собственост

Бургас. Областна администрация Бургас подхваща дейности, с цел да се откри държавна институция, дружество или друга държавна организация, на която да бъде предоставена безплатно в ръководство постройка, находяща на ул. „ Булаир “ №5, оповестиха от администрацията . Желанието на регионалния шеф е парцелът да остане държавна благосъстоятелност. Сградата е в неприятно техническо положение и се нуждае от незабавен ремонт. Тъй като Областна администрация Бургас не разполага с финансов запас за осъществяването на ремонт и поддръжка на парцела, на съображение чл.15 ал.1 от ЗДС, парцели - държавна благосъстоятелност, могат да се дават безплатно за ръководство на ведомствата и общините при условия и по ред, избрани с правилника за използване на Закона.

Освен на държавни институции и предприятия парцелът може да бъде възложен, само че възмездно, на сдружения и организации, които не попадат към държавното ръководство.

Сградата, която до 2019 година се е употребила за жилищни потребности, сега е необитаема, поради неприятното й техническо положение. В случай, че постъпи искане до регионалния шеф от индивид, отговарящ на Закона за държавната благосъстоятелност, парцелът, който ще се даде съставлява терен с идентификатор 07079.618.45 с повърхност от 831 кв.м., ведно с разположената в нея постройка с идентификатор 07079.618.45.3 със застроена повърхност от 230 кв.м. Сградата се състои от два независими обекта на три равнища. Двата обекта са със независими входове и вътрешна независима стълбищна клетка, всеки от тях е с разгъната застроена повърхност от 890 кв.м.

Областна администрация Бургас през годините е търсила неведнъж спомагателни средства от държавния бюджет за осъществяване на ремонтни действия и поддръжка на парцела, само че такива до този миг не са предоставяни.

Целта на страната е да запази парцела в партньорство с друга организация. По този метод ще се подсигурява запазването на постройката в параметрите, в които съществува и ще се отбрани оптимално публичният интерес.

Другата опция за възобновяване на постройката е парцелът да бъде продаден на търг. На този стадий това се преглежда като последна стъпка в разрешаване на проблема. Усилията на администрацията са ориентирани към намирането на организация, която да придобие правото на ръководство според Закона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР