Бургас. Дискусия на тема Науката среща бизнеса“, организира Асоциация на

...
Бургас. Дискусия на тема Науката среща бизнеса“, организира Асоциация на
Коментари Харесай

Асоциация на младите учени организира дискусия „Науката среща бизнеса“ в Бургас на 1 юли

Бургас. Дискусия на тематика „ Науката среща бизнеса “, провежда Асоциация на младите учени в Република България „ Пейо Яворов “ в четвъртък. Това оповестиха от Община Бургас . Срещата ще стартира в 10.00 часа. В нея ще вземат участие представители от Община Бургас, Областна администрация, Общински съвет, Общественият медиатор, Регионалния инспекторат по обучение, от СТЕМ и новаторски учебни заведения, ДППИ, Научен център „ ПланетУМ “, БСУ, НХА - Бургас, Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, Бизнес развъдник, Индустриален и логистичен парк,НПО.

Идеята на форума е да изследва опциите за основаване на изобретателно пространство за банка фрагменти – „ Център за нововъведения, научно проучвателен и приложни активност “ в Бургас. Там младите гении, възпитаници и студенти от града и региона да се срещат, да обменят опит, практики и хрумвания, да създават политики, модели и стандарти в интерес на научните откриватели за основаване на самостоятелни нововъведения.

Предвижда се Центърът да дава консултантски услуги за продан на положителни практики и хрумвания за предприемачество, нововъведения, научно- проучвателен новости, етични въпроси, кариерно развиване на студентите и други центърът ще фасилитира достъпа на студенти и млади учени до съществуваща инфраструктура в града и областта- Българска академия на науките, университети, учебни заведения, лаборатории и браншове. Новата конструкция ще генерира хрумвания за секторни политики, свързани с израстването на младите откриватели, модели на кариерна политика, стандарти за научни откриватели и техните хонорари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР