Бумът в търсенето на дигитални устройства доведе до дефицит на

...
Бумът в търсенето на дигитални устройства доведе до дефицит на
Коментари Харесай

Нова прогноза: Още две години дефицит на чипове


Бумът в търсенето на цифрови устройства докара до недостиг на чипове и повишаване
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният дефицит на чипове, който спъва производството на всевъзможни типове електроника и интелигентни електроуреди, та даже и коли, ще продължи до първата половина на 2023 година Това предвижда основният изпълнителен шеф на STMicroelectronics.

„ Нещата ще се подобрят последователно през 2022 година, само че ще се върнем към естествената ситуация… не по-рано от първата половина на 2023 година ”, сподели в изявление за Жан-Марк Чери.
още по тематиката
Под „ естествена обстановка ” Чери има поради нормалните равнища на произвеждане на чипове и приблизително забавяне от към три месеца за попълване на изчезналите съставни елементи.

Недостигът на чипове, който стартира с взрива в търсенето на при започване на пандемията, подтиква цените, сподели Чери, началник на френско-италианския производител на чипове от 2018 година

Средната цена на чиповете на STMicro се е нараснала с 5% през 2021 година по отношение на интервала преди година. Групата чака по-нататъшно нарастване на цените през втората половина на 2021 година, както и през 2022 година

„ Не е като в предишното, когато всички чакаха Microsoft да пусне, която да подтиква търсенето на доста повече компютри ”, сподели Чери. „ Това, което имаме в този момент, е световна промяна… с големи поръчки за съставни елементи ”.

Базираната в Женева група ще може да посрещне единствено 70% от общото търсене на клиентите си тази година, съобщи Чери. Този дял ще се усили до 85-90% през идната година, защото компанията влага в нови мощности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР