Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите,

...
Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите,
Коментари Харесай

Високите цени на самолетните билети не стреснаха туристите

Бумът на пътуванията след пандемията и високите цени на билетите, които го съпътстват, не демонстрират признаци на закъснение макар икономическата неустановеност и намаляващите спестявания на семействата, осведоми Ройтерс.

Въпреки че остава нестабилно какъв брой дълго потребителите ще продължат с тази си пристрастеност, самолетни компании, хотели и анализатори настояват, че пътуването продължава да е главен приоритет вместо, както в предишното, „ нещо, което би било хубаво “ да се случи.

Международните пътувания са достигнали към 90 на 100 от предпандемичните си нива тази година, съгласно данните на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA). Възстановяването се дължи в най-голяма степен на туристите, поели към Южна Европа от страни с по-хладен климат макар покачващите се температури и групите американски туристи, летящи в чужбина.

Според неотдавнашно изследване на туристическата софтуерна компания „ Амадеус “ (Amadeus) 47 на 100 от интервюираните са декларирали, че пътешестване оттатък граница е измежду главните цели при обмисляне на разноските им за 2023 и 2024 година по отношение на 42 на 100 през миналата година. „ Амадеус “ е интервюирал туристи от Англия, Франция, Съединени американски щати, Германия и Сингапур, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР