Бум на кражбата на катализатори в Пловдив. Сервизите в града

...
Бум на кражбата на катализатори в Пловдив. Сервизите в града
Коментари Харесай

Бум на кражбите на катализатори, атакуват бензинови коли

Бум на кражбата на катализатори в Пловдив. Сервизите в града не смогват да отремонтират колите, а вредите от време на време са за над 1000 лева, съобщи.

Кои модели коли са желани от крадците и могат ли притежателите да противодействат?

Дни откакто взима шофьорска брошура, Владислав се изправя пред първото предизвикателство на пътя - откраднат катализатор.

" Слизам през вчерашния ден, запалвам си колата и слушам някакъв свиреп звук и се чудя от какво е и добре, че имаше наоколо сервиз, не подадох сигнал в полицията, само че споделиха, че това е следващият подобен случай в квартала ", споделя пострадалият Владислав Севов.

Сервизите и търговците на ауспуси също регистрират взрив на кражбите, само че множеството от клиентите им, като Владислав, не подават сигнали в полицията. Категорични са, че никой не е застрахован от кражба.

" Да не го набележат, набележат ли го - изгорен е ", сподели търговецът на ауспуси Георги Муртев.

Георги е правил опит да укрепи мястото с шини в профил, само че и това не спирало апашите .

" С диамантена струна се реже и се смъква за 3-4 минути. След като се смъкна, може след 15 минути да не съществува към този момент - накълцан и надробен, няма отбрана на това ", изясни Георги Муртев.

Майсторите споделят, че крадците набелязват най-вече бензинови модели . Оглеждат за катализатори, които съдържат скъпите сега родий и паладий.

" Те си имат канали, интернет доста оказа помощ за разпространяване на високата цена, има доста разгласи - изкупувам катализатори 1000 лева,. 2000 лв. ", добави Георги Муртев.

А според от модела, вредите за пострадалия могат да стигнат до 1700 лева

" Не ми излезе доста скъпо, към 100 лева, само че това е единствено тъй като просто закърпиха ситуацията, занапред ще би трябвало да взимаме нов катализатор ", показа Владислав Севов.

От екоинспекцията в Пловдив обясниха, че в региона има три сертифицирани пункта за изкупуване на катализатори. През предходната година те са проверявани неведнъж, взаимно с полицията, само че не са открити нарушавания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР