Булгартрансгаз започва пазарен тест за оценка на търсенето на добавен

...
Булгартрансгаз започва пазарен тест за оценка на търсенето на добавен
Коментари Харесай

Булгартрансгаз започва пазарен тест за търсене на капацитет в точките на междусистемно свързване

" Булгартрансгаз " стартира пазарен тест за оценка на търсенето на прибавен потенциал в точките на междусистемно свързване, оповестиха от сдружението. Това се случва в осъществяване на условията на член 26 от Регламент (ЕС) 2017/459 за определяне на Мрежов кодекс по отношение на механизмите за разпределение на потенциал в газопреносни системи (CAM NC).

" Булгартрансгаз " осведоми актуалните и евентуалните ползватели на газопреносната мрежа за опцията да подават своите необвързващи прогнози за търсене на прибавен потенциал в точките на междусистемно свързване. Резултатите ще покажат интереса на пазарните участници за превозване на спомагателни количества природен газ през мрежата на " Булгартрансгаз ".

Информацията следва да бъде показана в границите на осем седмици от началото на годишния търг за годишни капацитетни артикули, т.е. до 28 август 2023 година, се показва още в известието. Освен това " Булгартрансгаз " се отхвърля от опцията да вкара такса за оценка и култивиране на необвързващи прогнози за търсенето, с цел да улесни в оптималната степен пазарните участници.

Българска телеграфна агенция напомня, че независимият метафоричен оператор " Ай Си Джи Би " (ICGB) ще организира търгове за наличния свободен потенциал по газопровода Гърция - България - " Ай Джи Би " (IGB). Годишните търгове ще се проведат на 3-ти юли на две платформи за запазване на потенциал според календара на Европейската мрежа на операторите на преносни системи за газ (ENTSOG). Това оповестиха от " Ай Си Джи Би ". Свободният потенциал в точката за междусистемно свързване в Стара Загора с оператора на преносната система „ Булгартрансгаз “ ще се предлага на платформата RBP (Регионалната платформа за запазване на капацитет), се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР