Булгаргаз се унищожава окончателно като доставчик на природен газ в

...
Булгаргаз се унищожава окончателно като доставчик на природен газ в
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Булгаргаз се унищожава окончателно като доставчик на природен газ

" Булгаргаз " се унищожава дефинитивно като снабдител на природен газ в България ". Това съобщи пред БНР някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров. Според него " Булгаргаз " се трансформира в " обикновен медиатор, от който никой няма потребност ".

" Още на 18 април " Булгаргаз " е знаел, че няма контракт ", акцентира Овчаров в предаването " Преди всички ". По думите му точно на тази дата " Булгартрансгаз " е резервирал потенциал на входа на Гърция и е " взел предварителни ограничения ".

" Интересно за какво " Булгаргаз " не търси снабдители, не се обажда на никой, не праща писма до никой да му достави газ и внезапно на 27-и излизат на конференция представителите на " Продължаваме промяната " - няма политическо решение на съдружния съвет, няма решение на Министерския съвет - излизат Асен Василев и Кирил Петков и афишират, че България приключва контракта ", разяснява Румен Овчаров.

" Съвсем съзнателно две седмици съвсем " Булгаргаз " не прави нищо и не осведоми никого. Не осведоми и потребителите на природен газ. Всички стоят и чакат Политическа партия " Продължаваме промяната " да излезе и да каже – ние ще напляскаме руснаците. "

" Още на 1 април по моя молба Таско Ерменков беседва с Корнелия Нинова, тя е разговаряла с другите представители на обединението и на 2-ри или 3-ти април се организира съвещание на така наречен експертен съвет на обединението. Там нямаше никой от оперативното управление на България, единствено законодатели и хора отвън Народното събрание. Тоест нямаше кой да осведоми така наречен експертен съвет на обединението какво се случва. Така че някои от партиите в обединението са си свършили работата ", посочи ексминистърът.

Газът, който използваме сега е съветски, разясни Румен Овчаров.

Фирма " Мед " има запазен потенциал на остров Ревитуса за цялата година, като се изключи един месец, само че през зимния интервал няма да стигне потенциалът на този терминал, в случай че и Гърция не заплати в края на този месец, акцентира още той.

Полша нагнетява цялата пролет, ние продавахме количества и си опразнихме хранилището, означи още някогашният енергиен министър.

Национално закононарушение е да се изпразва вместилище в случай, че се чака война или такава е почнала, счита Овчаров.

Той цитира Мартин Лутер Кинг, че " най-опасни на този свят са откровеното незнание и съзнателната нелепост ", само че посочи, че " в нашия случай нелепостта е безсъвестна ".

" Защото се употребява за най-грубо обогатяване за сметка на всички останали жители. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР