Булгаргаз ЕАД ще подаде заявление за резервиране на капацитет до

...
Булгаргаз ЕАД ще подаде заявление за резервиране на капацитет до
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 14.09.2022 г.


" Булгаргаз " ЕАД ще подаде заявление за запазване на потенциал до оператора на терминала за полутечен природен газ край Александруполис. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, утвърдено на днешното му съвещание.

Прогнозата на " Булгаргаз " за повишаване на синьото гориво с 12% през ноември е нереалистична, съобщи за " По света и у нас " ръководителят на КЕВР Иван Иванов, базирайки се на интернационалните котировки, с които е обвързано ценообразуването у нас. Според него ограничение на пиковото ползване, е най-приложимата мярка от пакета, препоръчан от Европейска комисия за преодоляване на енергийните цени. По този мотив служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи, че досега няма съответни условия от Брюксел към страните - членки, като досега единствено са били разисквани обособените оферти.

Шефът на КЕВР изясни, за какво обявеното от " Булгаргаз " повишаване през ноември е пазарно нереалистично.

Новото в този план е, че ще предложим нов метод, по който да бъдат избирани и назначавани членовете на комисията, а точно двама от тях да бъдат избирани от Народното събрание, един да бъде посочван от президента и по един от общите събрания на съдиите във Върховния административен съд и Върховния касационен съд. Това съобщи пред публицисти служебният министър на правораздаването Крум Зарков, представен от Novini.bg

България продължава да е обект на систематичен разследващ интерес. Това сочи отчет на Държавната организация " Национална сигурност " за предходната година, заяви БНР.

ДАНС показва, че е била пресечена активността на група българи, развивали шпионска активност в изгода Русия, както и на съветски жители, свързани с съветските специфични служби.

" За противопоставяне на опцията от навлизане у нас на терористи ДАНС прави инспекции в денонощен режим на сигнали на граничните управляващи за съвпадане със основаните профили в създадената система за идентификация на пътуващи задгранични бойци. През 2021 година са осъществени 6208 такива инспекции, вследствие на което не е позволено прекосяването през наша територия на лица от тази рискова категория ", излиза наяве от оповестения отчет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР