Булгаргаз е обект на безпрецедентна и непочиваща на факти атака

...
Булгаргаз е обект на безпрецедентна и непочиваща на факти атака
Коментари Харесай

„Булгаргаз”: Обвиненията към нас са голословни и неотговарящи на истината

„ Булгаргаз ” е обект на невиждана и непочиваща на обстоятелства офанзива и дезинформационна акция. Това се споделя в позиция до медиите на  управлението на компанията. Те дефинират обвиняванията към сдружението като „ изцяло голословни и неотговарящи на истината “. 

От Булгаргаз показват още, че „ нападките против компанията са излезли отвън рамките на естествената социална полемика и минават границата на некомпетентността до степен, в която основават подозрения за преднамереност и обслужване на стопански ползи, разнообразни от тези на страната, битовите консуматори на природен газ и българската промишленост “.

По мотив изказванията на министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Александър Николов, че Булгаргаз е изнасяла на ниска цена газ за Румъния, от компанията изясняват, че първо се извършват поръчките на българските консуматори и едвам по-късно, в случай че има останали количества, те се продават на борсата на неизвестен сегмент. 

„ Булгаргаз  освен няма, само че и не може да изисква информация или да лимитира крайната дестинация на природен газ, защото това би нарушило главния принцип на европейското право за свободна търговия “, оповестяват още от компанията. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР