БулфотоДепутатите приеха днес вдигане на пенсиите и бонус от 120

...
БулфотоДепутатите приеха днес вдигане на пенсиите и бонус от 120
Коментари Харесай

Асен Василев за 120-те лева бонус: Трябват 847 милиона лева, които няма откъде да дойдат

Булфото

Депутатите одобриха през днешния ден повдигане на пенсиите и бонус от 120 лв., само че парите в действителност пари засега няма от кое място да дойдат.

" Две взаимоизключващи се оферти одобриха депутатите в закона държавното публично обезпечаване - едното е за 120 лева за всеки месец до края на годината, след което тези пари стопират, а другото е предлагането, което служебният кабинет внесе и бе признато на бюджетна комисия за минимална пенсия 370 лева плюс преизчисления с 12,5% на всички останали пенсии ", съобщи.

Това изясни финансовият министър Асен Василев след края на днешното 10-часово изключително съвещание на Народното събрание. Тази вечер във финансовото министерство ще пресмятат бюджета съгласно двата разновидността, тъй че сутринта да могат да дават плановете на депутатите и те да вземат окончателното решение, изясни той. " Ще пресметнем и двата разновидността и ще ги предоставим на Народното събрание. От там нататък Народното събрание би трябвало да реши кой от двата текста да остане. Ако останат 120-те лева те са по-скъпи с към 200 млн. лева, а предлагането на Движение за права и свободи е това да бъдат спомагателни доходи от осигуровки, което не е ясно дали ще се случи. Точно това би трябвало да считаме дали има запас с спомагателни доходи, другояче би трябвало да се вземат средства от държавния бюджет с спомагателен трансфер, т.е. да се понижат част от другите пера ", сподели Василев. 

" Ако остане предлагането на бюджетна комисия там става въпрос за спомагателни 50 млн. лева, които ги има като доход в държавния бюджет и ще бъдат обезпечени. Проблем ще бъде в случай че останат и двете оферти, тъй като това значи в допълнение 847 млн. лева, които несъмнено няма от кое място да се вземат ", добави той в коридорите на Народното събрание, представен от 24 часа.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР