БулфотоБългария е държавата от Европейския съюз (ЕС) с най-висока смъртност,

...
БулфотоБългария е държавата от Европейския съюз (ЕС) с най-висока смъртност,
Коментари Харесай

Евростат: В България яко се мре. На първо място сме по смъртност в ЕС

Булфото

България е страната от Европейския съюз (ЕС) с най-висока смъртност, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат, оповестява Investor.bg.

Смъртността у нас на 100 хиляди души население през 2017 година е била 1631 души, което ни слага преди всичко в отрицателната ранглиста на блока.

След нас е Румъния с 1488 души на 100 хиляди души население, а трета е Латвия с 1485. Топ 10 се добавя от страни от Централна и Източна Европа – Унгария, Литва, Хърватия, Словакия, Полша, Чехия, Естония.

 



 

Графика: Евростат

В другия завършек на скалата са страните от Западна и Южна Европа. Франция е с най-ниска смъртност съгласно данните – 838 души на 100 хиляди души население. Испания и Италия са на второ и трето място със, надлежно, 844 и 875 души.

България е и водач в Европейски Съюз по смъртност от кардиологични болести – 66% от смъртните случаи у нас през 2017 година, регистрира още Евростат.

На второ място е Румъния, а трета е Литва. Най-висока като цяло е смъртността от кардиологични болести в Централна и Източна Европа, вижда се от данните.

 



 

Графика: Евростат

Същевременно в Дания, Франция, Нидерландия, Белгия, Испания и Ирландия водещите болести за смъртността са онкологичните. В България делът на умрелите от рак е най-нисък в Европейски Съюз – 16%.

Кардиологичните и онкологичните болести дружно съставляват повече от половината от аргументите за смъртните случаи в Европейски Съюз, като варират от 52% във Франция до 82% в България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР