Буквално новото ми парче Дишай“ го направихме за няколко часа.

...
Буквално новото ми парче Дишай“ го направихме за няколко часа.
Коментари Харесай

NICKA: В момента съм в процес на подготовка за албум

„ Буквално новото ми парче „ Дишай “ го направихме за няколко часа. Много рядко става за една ария всички от екипа да „ кликнем “ за един ден. В момента съм в развой на подготовка за албум. Идеята ми е да сме подготвени с музиката за него до пролетта. Стилът на някои от песните в албума ще е сходен на досегашните, само че бих споделила, че доста повече се засягат хаус, техно, електронните стилове, имам и транс парче, общо взето електронни части “.

Това сподели в рубриката Euronews.Music в утринния блок на Euronews Bulgaria една от най-перспективните имена в българската музика – NICKA.

 
Ето какво още показа тя:
Колкото повече работя толкоз повече си уголемявам потенциала за самосправяне. Обичам да върша нещата свързани с музиката най-малко на 60%, когато става въпрос за аранжимент, а след това той да ги довърши. Буквално новото ми парче " Дишай " го направихме за няколко часа, което е доста рядко. По принцип няколко срещи трябват. Много рядко става за една ария всички от екипа да " кликнем " за един ден. Тук обаче всички от екипа ми бяха на мнение, че " Дишай " би трябвало да е идната ми ария. Аз сега съм в развой на подготовка за албум. Правя доста части с разнообразни продуценти. Но някак това беше сигурния отговор на идващия план, който трябваше да пусна. Текстът и музиката се родиха още лятото до момента в който бях във Варна. Това артикул на наблюдаване на един от моите съседи. Един доста уединен човечец, най-малко по този начин наподобява. Много благ господин, който излиза да храни гълъбите на терасата и аз обичам да го следя. Не по плашещ метод, а по любопитен, интровертен метод го следя. Та, той е инспирацията, в песните постоянно има и художествена добавка. Само истината е мъчно да се интегрира в някоя ария, от време на време се прибавят някакви неща от теб.

Аз не съм правила нито една моя ария, без аз да съм подготвила част от нея в нас. Знам, че съм сложна за работа. Изискваща съм. Имам доста съответна визия за песните, по тази причина не желая да оставям цялата отговорност на музикалния продуцент с който работя, с цел да може след това да не му кажа, че не е това, което желая. И да прави всичко на ново отново. Все повече задобрявам в това да приготвям песните си професионално преди да ги дам на композитор. Всъщност аз съм правила и музика за някои реклами. Та, мисля, че дори това им дава чара на песните ми. Не е типичният асортимент на звуци. По-различно е.

Все отново е трудоемко да се научиш да работиш на музикален програмен продукт. Аз се научих от YouTube, там имаше един индиец, който обясняваше тъкмо по какъв начин се прави всичко. Така съм научила доста неща. Така си взех и изпита по статистика. Имам поради, че хората, които имат търсене постоянно намират метод да реализират задачите си. Хората, които нямат интерес към музикалното продуцентство обаче не би трябвало да се напъват.

Аз изсвирвам от 16г. на пиано, свирила съм и на други принадлежности, на китара изсвирвам също, барабаните също са ми огромна обич. Но всичко това е потребно. Според мен постоянно доста си проличава, когато някой има същинска обич към музиката.

Идеята ми за албума, който приготвям е пролета, тъй като тогава мисля, че е подобаващото време за стартиране на албум, та, до тогава да сме създали песните за албума, което ще изисква много време и труд. Със сигурност ще се пусне и друга ария преди този момент, само че " Дишай " е първата поръчка. Все още няма толкоз съответен проект, сигурно ще желая скоро албума да е при хората и да могат да го слушат.

Имаме набелязана една ария, която може би ще е носителят на заглавието на албума, само че не желая да издавам към момента. Стилът на някои от песните в албума ще е сходен на " На мен ли приказваш " и " Дишай ", само че бих споделила, че доста повече се засягат хаус, техно, електронните стилове са доста съществено застъпени от албума. Имам и транс парче, общо взето електронни части. Те са артикул на един креативен интервал, тъй че за какво да не ги събера. Всичките песни съставляват утопичен разговор на някой с мен, незнаен протагонист. Мислех си да го направя в по-съкратен вид, нещо като EP, само че почтено казано доста ме притегля идейно това да имаш албум. Особено като млад албум. Готино е да го имаш като дискография. Така или другояче се натрупаха много песни към този момент. Засега имаме 10 части, само че сигурно ще има още. Една от тях е втората колаборация, която направихме с VIRGO преди няколко месеца. Тогава аз го натиснах да ми влезе в колаборация на мое си парче, та това също ще е част от албума. Колаборацията ми с Графа едва ли ще влезне в албума, само че желая да вкарам колаборацията ми с Тино, която обаче да направя в малко по-различен вид за него. Тя сякаш не си изживя доста живота, а пък има доста капацитет и е готино парче.

Аз към момента съм студент и в свободното ми време съм в университета. Уча " Психология ". Много е потребно, тъй като актьора е един самобитен психолог. Ако нямаш този потенциал и тази богата прочувствена палитра с цел да емпатизираш, да се отнасяш с внимание към другите, да си сензитивен с тях, то не знам по какъв начин въобще пишеш музика. Мисля, че няма добър текстописец или създател на музика, който да не се отнася добре с хората. Мисля, че нещата са свързани.

С моя другар доста постоянно си приказваме за логиката на психиката на музиката. Човек, който в действителност схваща от това съм сигурна, че може да открива основното за дадена цел. Сега към този момент тук идва философският въпрос дали една ария би трябвало да обслужва избрана цел по отношение на психическите потребности на слушателя. Аз още съм на мнението, че актьора би трябвало преди всичко да прави музика, която харесва самичък и да е достоверен. Той прави нещо, което той счита за положително без значение какъв мисли, че ще бъде отзвука. Ако аз върша части за да се харесат на съответна целева група то къде съм аз в тази ситуация.

Мисля, че търсенето на триумфа е наложителна част от пейзажа за един актьор. Просто няма по какъв начин другояче, тъй като доколкото ти си актьор, който е правилен на музикалния си усет, то дотолкоз няма никакво значение, в случай че не бъде слушан от хората. Но има допълнение сред двете. Но тъй като ме питаш дали ми оказва помощ това, че изучавам логика на психиката, съгласно мен е значимо да знаеш къде е ядрото ти. Къде е персоналното ти ядро с цел да не се губиш по пътя в опитите.

Електронните жанрове постоянно са ми били на сърце, само че това е толкоз изменчиво. Аз ще направя в този момент един албум на електронна тема, по-късно различен, и по-късно какво? Да не би да би трябвало да не преставам да върша едно и също. Това е опознавателен развой. Нещата доста се трансформират. Нещата, които съм харесвала преди 3 години нямат нищо общо с нещата, които одобрявам в този момент. Но това е най-якото. Продуцента ми Рафи Бохосян, с който работя все ми споделя, " за какво не направиш някакво по-баладично парче, ти си толкоз добра певица "? И аз му споделям - сега не ми се слушат балади. Обожавам Adele, само че няма да си я пусна у дома. И въпреки всичко след 2 години може и да съм. Не знам.

Това, което аз знам сигурно за себе си е, че колаборативната работа може би е главното нещо поради което върша музика. Не виждам различен смисъл с изключение на да го вършим дружно. И едни от фантазиите, които имам е тъкмо да имам колаборации с артистите, които одобрявам и боготворя. Не е неприятно от време на време да си слагаме и огромни цели, тъй като в днешно време виждам какъв брой се смалява дистанцията на хората, поради обществените мрежи. И посредством тях можем да си слагаме по-високи цели, които са напълно постижими.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР